, ,

8 Ιουνίου, 2021

Press Room

Σέρρες: Μεγάλη επιτυχία στη δράση «Άνθρωπος – Περιβάλλον – Αυτοκίνητο»


Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η δράση με τίτλο: «Άνθρωπος – Περιβάλλον – Αυτοκίνητο», που διοργάνωσε το Σωματείο Επισκευαστών Οχημάτων Ν. Σερρών στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Συνολικά 165 οχήματα έκαναν τη στάση τους μπροστά από τη Εθνική Τράπεζα Σερρών και ελέγχθηκαν, όσον αφορά στα επίπεδα εκπομπής ρύπων τους, από τα μέλη του Σωματείου. Οι μετρήσεις των καυσαερίων που πραγματοποιήθηκαν στα διερχόμενα αυτοκίνητα διενεργήθηκαν εντελώς δωρεάν, με σκοπό την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με το εάν και κατά πόσο τα οχήματα των Σερραίων οδηγών είναι ρυπογόνα.

Στόχος της δράσης αποτέλεσε πρωτίστως η συμβολή από πλευράς του Σωματείου Επισκευαστών οχημάτων, στην ευαισθητοποίηση και αφύπνιση των Σερραίων οδηγών απέναντι στο περιβάλλον. Αρωγοί στην εν λόγω προσπάθεια στάθηκαν η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και ο Δήμος Σερρών.

Στην εκδήλωση συνέβαλαν επίσης το Επιμελητήριο Σερρών, η ΟΕΒΕΣΣ, η EOBEAM, η εταιρεία ανακύκλωσης μπαταριών Combatt του κ. Αραμπατζή και η Τεχνική Εταιρεία Εξοπλισμών Συνεργείων Mαλίνης, ενώ υποστηρικτικά παρών δήλωσε και ο Βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. Τάσος Χατζηβασιλείου, ο οποίος μίλησε για την εξαιρετική, όπως τη χαρακτήρισε, πρωτοβουλία του Σωματείου.