14 Νοεμβρίου, 2019

Press Room

Παγγαίο όρος: Αυτοκίνητο βούλιαξε εξαιτίας των ορμητικών υδάτων από τη βροχή [φωτογραφίες]


Προβλήματα με υλικές ζημιές άφησε πίσω του και το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας το πρωί της Πέμπτης 14 Νοεμβρίου 2019, κυρίως στον δήμο Παγγαίου, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων. Το πιο σοβαρό εντοπίστηκε στο Σιδηροχώρι, όπου ο οδηγός ενός τζιπ με Βουλγάρικες πινακίδες προσπάθησε να περάσει από ένα ρέμα, αλλά παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να κολλήσει.

Το ευτύχημα είναι ότι ο οδηγός κατάφερε να βγει έγκαιρα από το όχημα χωρίς να κινδυνεύσει. Στο σημείο έσπευσε αμέσως τόσο ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Σταύρος Κιβράκης όσο και ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Πιερέων Κωνσταντίνος Τσάκαλος, προστρέχοντας σε βοήθεια του οδηγού.

Μικροπροβλήματα εντοπίστηκαν και στα Δωμάτια του δήμου Παγγαίου, όπου έπεσε ένα τοιχίο δίπλα σε ρέμα, εξαιτίας του μεγάλου όγκου νερού από τις βροχοπτώσεις, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης δέχτηκε μια κλήση για απάντληση υδάτων από σπίτι.

Η πτώση του τοιχίου συμπαρέσυρε και δέντρα, ενώ και σε αυτήν την περίπτωση δεν κινδύνευσαν άνθρωποι και περιουσίες, παρόλο που ακριβώς πάνω από το πεσμένο τοιχίο βρίσκονται σπίτια.

Προβλήματα σημειώθηκαν και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού, όπου σημειώθηκαν τροχαία ατυχήματα με μικρές υλικές ζημιές, ενώ τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι και στην 7ης Μεραρχίας στην Καβάλα, όπου ένα φορτηγάκι συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο.