Ρόδος: Απάτες με διαδικτυακές αγγελίες αυτοκινήτων
Όπως έγινε γνωστό, στις 2 Ιανουαρίου 2020 ένας 57χρονος κατήγγειλε ότι άγνωστο σε αυτόν άτομο που του συστήθηκε με τα στοιχεία ταυτότητας φαρμακοποιού της Ρόδου επικοινώνησε μαζί του προκειμένου να αγοράσει ένα αυτοκίνητο τύπου Ford Focus το οποίο είχε αναρτήσει προς πώληση στο διαδίκτυο έναντι 6.000 ευρώ.
Αφού του έστειλε τα στοιχεία του τραπεζικού του λογαριασμού, ο απατεώνας του απέστειλε – μέσω Viber – πλαστό καταθετήριο τράπεζας για ποσό 8.921 ευρώ ζητώντας του στην πορεία να του επιστρέψει το πλεονάζον ποσό το οποίο είχε δήθεν καταθέσει κατά λάθος, ενώ ακολούθως του ζήτησε να του επιστρέψει ακόμη 3.000 ευρώ πράγμα που έπραξε καταθέτοντας τα ποσά στους λογαριασμούς των δύο κατηγορούμενων σύμφωνα με την Δημοκρατική της Ρόδου.
Ρόδος: Πώς… ελισσόταν η σπείρα
Επιπλέον στις 23 Ιανουαρίου 2020 μια 48χρονη κατήγγειλε ότι με τον ίδιο τρόπο απατεώνας της τηλεφώνησε και της συστήθηκε με τα στοιχεία φαρμακοποιού του νησιού για να αγοράσει έναντι 4.000 ευρώ ένα αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της, μάρκας Scoda Octavia κι ότι ακολούθως της απέστειλε πλαστό καταθετήριο στο οποίο φερόταν να της έχει εμβάσει 9.850 ευρώ.
Της ζήτησε να του επιστρέψει το ποσό των 5.850 ευρώ, πείθοντας την ότι είχε κάνει την κατάθεση κατά λάθος και η ίδια του επέστρεψε αυθημερόν 1.000 ευρώ.
Θυμίζουμε ότι γνωστός φαρμακοποιός, τα στοιχεία του οποίου χρησιμοποιούν οι απατεώνες προκειμένου να πείσουν ότι πρόκειται για τον αγοραστή, υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου.
Ακόμη ένα υποψήφιο θύμα είναι ιδιοκτήτης γνωστής υπεραγοράς της Ρόδου, ο οποίος έχει αναρτήσει σε ιστοσελίδα πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ένα τζιπ μάρκας Mercedes με τιμή πώλησης 18.000 ευρώ.
Ο απατεώνας τού τηλεφώνησε λέγοντας και σε αυτόν ότι είναι ο συγκεκριμένος φαρμακοποιός και του απέστειλε πλαστό καταθετήριο ποσού 19.000 ευρώ, ζητώντας του να του επιστρέψει το ποσό των 1.000 ευρώ που είχε καταθέσει από λάθος.
Στην πορεία διαπιστώθηκε ότι ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο ζητήθηκε από τα δύο υποψήφια θύματα να επιστρέψουν τα χρήματα που είχαν δήθεν κατατεθεί στον λογαριασμό τους ανήκει σε μια αλλοδαπή, η οποία εικάζεται ότι χρησιμοποιείται από τους απατεώνες ως “αχυράνθρωπος”.