, ,

14 Μαρτίου, 2022

Press Room

Ζέττα Μακρή: Τα προσφυγόπουλα θα φοιτήσουν σε Ελληνικά σχολεία – Το Υπουργείο είναι έτοιμο


Υπάρχει η πρόβλεψη από το Υπουργείο Παιδείας για τα παιδιά από την Ουκρανία, τα οποία έρχονται στη χώρα να μας να φοιτήσουν σε σχολεία της Ελλάδος, Αυτό δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, από τις Σέρρες που βρέθηκε σήμερα για την εορτή των Αγίων Θεοδώρων. Η κ. Μακρή τόνισε πως όσα παιδιά γνωρίζουν ελληνικά θα ενταχθούν σε κανονικά τμήματα και όσα δεν γνωρίζουν τη γλώσσα θα μπουν σε τάξεις υποδοχής.

Το ίδιο εξάλλου είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Σιντική την Παρασκευή ο υπουργός μετανάστευσης και ασύλου Νότης Μηταράκης. Η κ. Μακρή τόνισε πως η υπουργός Παιδείας πήρε και ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για τα προσφυγόπουλα από την Ουκρανία.

Σε ερώτηση του Δίκτυο Τηλεόραση εάν είναι πολύ σύντομα για την εγγραφή αυτών των παιδιών στα σχολεία, μια που όλοι ελπίζουν να λ΄ξει ο πόλεμος σύντομα και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, η υφυπουργός δήλωσε πως το υπουργείου οφείλει να έχει ετοιμότητα κγια κάθε ενδεχόμενο.

Παράλληλα, σε ότι αφορά το θέμα των μέτρων για τον κορωνοϊό στα σχολεία, η κ. Μακρή δήλωσε πως πάντα ακολουθούν τις υποδείξεις των ειδικών.

Τέλος, μια που οι πανελλαδικές πλησιάζουν χρονικά, η κ. Μακρή τόνισε πως όλα θα γίνουν κανονικά για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

https://youtu.be/Gh5ggRxsp3A