, , ,

16 Μαΐου, 2022

Press Room

Ξεκίνησε το 1ο συνέδριο «Γυναίκα – Μητέρα, την ηρωίδα με τους χίλιους ρόλους» στις Σέρρες (Βίντεο)


Ξεκίνησε το Πρόγραμμα «Μαζί πιο δυνατές» με το 1ο Συνέδριο να είναι αφιερωμένο στη Γυναίκα – Μητέρα, την ηρωίδα με τους χίλιους ρόλους.

Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα Ενδυνάμωσης και Ενθάρρυνσης των γυναικών με αφετηρία τις Σέρρες, που σχεδιάστηκε και υλοποιείται με πρωτοβουλία της Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου της ΝΔ και Βουλευτή Σερρών κ. Φωτεινής Αραμπατζή από μια ομάδα επιστημόνων – γυναικών με επικεφαλής την δημιουργό του NowLetsPlay ® ™ Μαριάννα Αντωνακάκη.

https://youtu.be/vclexL67Re8

Προσκεκλημένοι ομιλητές του συνεδρίου είναι:

Η ηθοποιός και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Πρόεδρο της ΜΚΟ «ΑΝΑΣΑ» κ. Ζέτα Δούκα, η οποία θα αναφερθεί σε θέματα ενδυνάμωσης των γυναικών και μάλιστα από την παιδική ηλικία, όπως περιγράφει στα σχετικά βιβλία της

Ο Κλινικός Εμβρυολόγο, Διευθυντή Εργαστηρίου Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής κ. Μιχάλη Πελεκάνο, ο οποίος θα αναπτύξει θέματα υπογονιμότητας, τεχνητής γονιμοποίησης και κατάψυξης ωαρίων

Η Κλινική Ψυχολόγο Δρ Άννα Κανδαράκη, η οποία θα αναφερθεί στο θέμα: Μητρότητα, επιθυμία ή υποχρέωση; Τα πολλά πρόσωπα της μητρότητας.

Η δημιουργός του NowLetsPlay, Ψυχοθεραπεύτρια, Παιγνιοθεραπεύτρια και Συγγραφέα κ. Μαριάννα Αντωνακάκη, που θα θέσει το πλαίσιο του προγράμματος, επικεντρώνοντας στις σύγχρονες μητέρες, τις προκλήσεις τις ευκαιρίες και τη θετική γονεϊκότητα.

https://www.youtube.com/watch?v=u8GGSGlL7Ck

Πρόκειται για μια πολυθεματική συνάντηση, για να τιμήσουμε τις σύγχρονες γυναίκες, αυτές που είναι μητέρες, αυτές που θα ήθελαν να γίνουν μητέρες και δυσκολεύονται αλλά και αυτές, που αγκαλιάζουν την μητρότητα χωρίς να έχουν τεκνοποιήσει, είτε γιατί δεν είχαν την δυνατότητα, είτε γιατί δεν το επέλεξαν. Γιατί κάθε γυναίκα είναι μητέρα του δικού της εσωτερικού παιδιού!

Η αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Elpida Resort έχει κατακλυστεί γυναίκες κάθε ηλικίας.

Το Πρόγραμμα «Μαζί πιο δυνατές» περιλαμβάνει σεμινάρια, ομιλίες, εργαστήρια προσωπικής ανάπτυξης, παιγνιοδράση με σκοπό να ενδυναμώσει τις γυναίκες και να δημιουργήσει ένα πλαίσιο στήριξης για την γυναίκα, την μητέρα, την αγρότισσα, την επιχειρηματία, την εργαζόμενη, την φοιτήτρια, την μαθήτρια, την κάθε γυναίκα.

Ενδεικτική θεματολογία συνολικού Προγράμματος:

·         Δράσεις συλλεκτικής νοημοσύνης, όλες οι Σερραίες μαζί, η μία για την άλλη

·         Γυναικεία ηγεσία της επόμενης γενιάς

·         Σεμινάρια Αποτελεσματικής Επικοινωνίας

·         Παιγνιόδραση, η τέχνη του παιχνιδιού ως αυτογνωσιακό εργαλείο

·         Storytelling in life & business mentoring: Πως από το να λέω την ιστορία που ζω, ζω την ιστορία που λέω.

Παρόντες στο συνέδριο είναι ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά Δημήτρης Νότας, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Σερρών Σωτηρία Πάνου-Αναστασιάδου, η  Αντιδήμαρχος Προστασίας και Προώθησης της Ισότητας των Φύλων του Δήμου Εμμ. Παππά Ελένη Πατρίκη, ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Σερρών Γιάννης Δεσποτίδης και ο πρώην δήμαρχος Αμφίπολης Κώστας Μελίτος.