,

5 Απριλίου, 2021

Press Room

Ξεκίνησε μετά από 3,5 μήνες η λειτουργία του μηχανήματος μοριακών τεστ στο Νοσοκομείο Σερρών


Ξεκίνησε σήμερα, 5 Απριλίου, η λειτουργία του μηχανήματος διενέργειας μοριακού ελέγχου για τον κορωνοϊό, που η ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ είχε παραχωρήσει στο νοσοκομείο των Σερρών πριν από 3,5 περίπου μήνες.

Τι συνέβη όμως και δεν λειτούργησε τόσο καιρό το μηχάνημα στο νοσοκομείο; Σύμφωνα με τον Διοικητή δεν προχωρούσε η διαδικασία για την προμήθεια αντιδραστήρων που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες. Αίσθηση προκαλεί η δήλωση πως υπήρξε καθυστέρηση λόγω της διάστασης που είχε πάρει το θέμα στα ΜΜΕ.

Επίσης ο κ. Φαρμάκης δήλωσε πως καθυστέρησε να έρθει το ειδικό προσωπικό που είχε ζητήθει. Η έγκριση για το προσωπικό βέβαια ήρθε στο νοσοκομείο στις 27/1 μετά από δεύτερη αίτηση του νοσοκομείου, μια που η πρώτη αίτηση είχε σταλεί λάθος στο υπουργείο και έπρεπε να γίνει νέα αίτηση…

Η παραχώρηση του μηχανήματος ήταν για τρεις μήνες. Η αδυναμία που επέδειξε το νοσοκομείο των Σερρών να λειτουργήσει το μηχάνημα για τρεις μήνες, οδήγησε τη διοίκηση στο να ζητήσει την παράταση της παραχώρησης από την ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Όλο αυτό το διάστημα, τα τεστ διενεργούνται και σε εξωτερικό εργαστήριο, κάτι που πέρα από καθυστέρηση έχει και κόστος για το νοσοκομείο των Σερρών. Ο κ. Φαρμάκης ερωτώμενος δεν θέλησε να διευκρινίσει τι ποσό θα γλίτωνε το νοσοκομείο αν λειτουργούσε το μηχάνημα.

https://youtu.be/EcaAP9WZRSI