, , ,

9 Ιουνίου, 2021

Press Room

Συνεδριάζουν οι ειδικοί: Αποφάσεις για τη μουσική, την απαγόρευση κυκλοφορίας και τους γάμους


Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας συνεδριάζει σήμερα και αναμένονται να ληφθούν αποφάσεις υπέρ της άρσης συγκεκριμένων περιορισμών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως θα δοθεί «πράσινο φως» για την παράταση κατά μια ώρα στην απαγόρευση της βραδινής κυκλοφορίας, καθώς και για την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση.

Παράλληλα, αναμένεται να εγκριθεί η αύξηση των ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις από την 1η Ιουλίου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι από 100 άτομα θα αυξηθούν στα 200.

Σε ό,τι αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα, η Επιτροπή αναμένεται να ταχθεί υπέρ της επέκτασης του ωραρίου από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, στη 01:30 αντί για τις 00:30 που ισχύει σήμερα.

Παράλληλα, αναμένεται να δοθεί «πράσινο φως» για την επιστροφή της μουσικής σε καφέ, εστιατόρια, beach bars, το οποίο μάλιστα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Προς το παρόν, δεν πρόκειται να υπάρξει μεταβολή στην απαγόρευση για όρθιους πελάτες στους χώρους εστίασης, που θα συνεχίσει να ισχύει κανονικά.

 

Αισιόδοξα τα στοιχεία του ΕΟΔΥ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ΕΟΔΥ, ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται στο 2,39 -πολύ χαμηλότερα από το όριο συναγερμού που είναι στο 4-, ενώ καταγράφεται περαιτέρω αποκλιμάκωση στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, όπως είναι οι αριθμοί διασωληνωμένων, νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία και θανάτων.

Επιπλέον, αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από την ανάλυση των λυμάτων, καθώς στις περισσότερες περιοχές της χώρας παρατηρείται σταθεροποίηση ή και αποκλιμάκωση του ιικού φορτίου.