, ,

4 Μαΐου, 2022

Press Room

Στο δεύτερο μειοδότη η σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου με απόφαση δικαστηρίου


Το δικαστήριο ήταν αυτό που αποφάσισε να κατοχυρώσει το διαγωνισμό σίτισης των μαθητών του μουσικού σχολείου Σερρών στον δεύτερο μειοδότη και όχι στον πρώτο όπως είχε αποφασίσει η οικονομική επιτροπή του δήμου Σερρών, καθώς σύμφωνα πάντα με τις δικαστικές αρχές δεν ήταν δυνατόν με 1,5 ευρώ η μερίδα να σιτιστούν οι μαθητές και να καλυφτούν και τα έξοδα των εργαζομένων της επιχείρησης. Ο διαγωνισμός θα έχει ισχύ από τον ερχόμενο Φεβρουάριο έως και τον Μάιο.

Πρόκειται για μια απόφαση που είναι πρωτόγνωρη σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Σπύρο Μισιρλή ο οποίος και τόνισε πως πρώτιστο μέλημα είναι τα παιδιά να μην μείνουν ούτε μια μέρα χωρίς φαγητό γι’ αυτό και ο διαγωνισμός ξεκίνησε μήνες πριν. Ο ίδιος δε υπογράμμισε πως όλοι οι συμμετέχοντες των διαγωνισμών πληρούν τις προδιαγραφές της μελέτης.

Τα μέλη της οικονομικής επιτροπής συνεδριάζουν εκ νέου και αύριο προκειμένου να συζητήσουν τον απολογισμό πεπραγμένων του οργάνου για το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Σημαντικό για τον αντιδήμαρχο οικονομικών η ομοφωνία των αποφάσεων. Το 96% των αποφάσεων της οικονομικής επιτροπής είναι ομόφωνο και αυτό είναι σημαντικό καθώς αποδεικνύει την συνεργασία των δημοτικών συμβούλων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης