, ,

9 Ιουνίου, 2022

Press Room

Στις Σέρρες η Διευθύντρια φυλακών της Λευκωσίας – Ανέλυσε το σωφρονιστικό σύστημα της Κύπρου


Επίσκεψη στο σωφρονιστικό κατάστημα της Νιγρίτας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών Λευκωσίας, Άννα Αριστοτέλους, η οποία βρέθηκε στην πόλη μας προσκεκλημένη της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών.

Η κ. Άννα Αριστοτέλους επισκέφτηκε και τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών και συνάδελφο της καθώς και η ίδια είναι νομικός, κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο, ο οποίος την κάλεσε να έρθει στις Σέρρες εκ νέου και να θαυμάσει από κοντά τις ομορφιάς του νομού.

Η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών Λευκωσίας, υπογράμμισε πως για να έχει αποτέλεσμα ο σωφρονισμός θα πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές ως προς το σωφρονιστικό σύστημα και να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στον άνθρωπο. H ίδια παραδέχτηκε πως η φιλοσοφία των φυλάκων της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου είναι ίδια , και έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο. Στην Κύπρο βέβαια υπάρχει μόλις μια φυλακή και ο προϋπολογισμός συντήρησης της είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν των φυλάκων Νιγρίτας παρότι ο αριθμός κρατούμενων είναι ίδιος. Στην φυλακή της Κύπρου λειτουργούν 9 Σχολεία αλλά και γυμναστήρια, καθώς έχουν ως σκοπό το σωστό σωφρονισμό των κρατουμένων.

Η κυρία Άννα Αριστοτέλους ήταν η κεντρική ομιλήτρια σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στου  ξενοδοχείο “ELPIDA RESORT” με προσκεκλημένους εισαγγελείς, Δικηγόρους , αστυνομικούς και σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

 

https://www.youtube.com/watch?v=MaaPtGrR0dk&ab_channel=DiktyoTV