,

24 Μαρτίου, 2021

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Στις 4-5 Δεκεμβρίου ο Αρχιεπίσκοπος. Θα δώσει το παρών στο μνημόσυνο του Εμμανουήλ Παπά.


Το  επετειακό τηλεοπτικό σποτ, που ετοιμάσθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης και αναφέρεται στις τοπικού χαρακτήρος επετειακές εκδηλώσεις, που  θα πραγματοποιηθούν με κεντρικό άξονα αναφοράς τον Σερραίο Αρχιστράτηγο Εμμ. Παπά, από την κοίμηση του οποίου εφέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια (5.12.1821). παρουσίασε ο μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος. Την επιμέλεια του σποτ αλλά και την παραγωγή είχε ο Θάνος Μιζούρης.

Ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης αναφέρθηκε στις πλούσιες εκδηλώσεις που θα λαβουν χωρα την φετινή χρονιά με αφορμή τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση, υπογραμμίζοντας πως αυτές στην περίπτωση που η κατάσταση με τον κορονοϊό εξομαλυνθεί θα αυξηθούν. Βασικός άξονας τον εκδηλώσεων είναι το πρόσωπο του Εμμανουήλ Παπά. Η κορύφωση των εκδηλώσεων θα είναι το διήμερο 4-5 Δεκεμβρίου όπου θα τελεστεί το μνημόσυνο , στο ομώνυμο τοπικό διαμέρισμα, και στο οποίο το παρών θα δώσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Επίσης το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί και συνεδριάζει τον αρχιστράτηγο Εμμανουήλ Παπά. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από αύριο 25η Μαρτίου με την θεια λειτουργία στον Ναό της Ευαγγελίστριας και την Δοξολογία στον ιερό Μητροπολιτικό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Θα ακολουθήσει η μεγάλη πανηγυρική θεια λειτουργία στον Ιερό Ναό Ιωάννη του Θεολόγου το Σάββατο 8 Μαΐου όπου θα γιορταστούν και τα ονομαστήρια του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης, ενώ το Σάββατο 15 Μαΐου στις 19:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυριδωνα .

Την τρίτη 29 Ιουνίου ημέρα απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών, θα τελεστεί αρχιερατική θεία λειτουργία στο μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ενώ την 28η Οκτωβρίου, η θεία λειτουργία θα τελεστεί στον ιερό καθεδρικό προσκυνηματικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων. Την  παραμονή και ανήμερα της μεγάλης Γιορτής των ταξιαρχών στο επίκεντρο θα είναι ο Μητροπολιτικός Ναός των Σερρών, όπου θα έχουμε και αποκαλυπτήρια μνημείου .Τέλος ο Σεβ. κ. Θεολόγος ευχήθηκε όπως οι εφετεινές επετειακές εκδηλώσεις αποτελέσουν μία καλή αρχή για όλους μας, ώστε να μελετήσουμε με προσοχή, αντικειμενικότητα και διάθεση μαθητείας την εθνική μας ιστορία, ενώ για ακόμη μια φορά ζήτησε από τους Σερραίους να είναι προσεχτικοί.

 

φωτιστικά inde.gr