,

1 Φεβρουαρίου, 2021

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Σέρρες: Στο “στόχαστρο” και πάλι οι περισυλλογές αδέσποτων ζώων.


Το θέμα του κυνοκομείου και η περισυλλογή των Ζώων έρχεται και πάλι στο προσκήνιο , καθώς κάτοικο της οδού φιλλιπου καταγγέλλουν πως η Δημοτική Αρχή περισυνέλεξε το συγκεκριμένο σκυλί, χωρίς αυτό να είναι επιθετικό, και παρότι το τάιζαν και το προστάτευαν όλοι οι περίοικοι. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κάνει λόγο για αναληθή κατηγορίες σε βάρος της υπηρεσίας, καθώς υπήρχαν καταγγελίες σε βάρος του ζώου για επίθεση. Ο ίδιος υπογράμμισε επίσης ότι είναι τακτική της δημοτικής αρχής η περισυλλογή όλων των αδέσποτων ζώων.
Ο κύριος Δινάκης επισήμανε ότι το συγκεκριμένο σκυλί είναι μεγάλο και είχε επιτεθεί σε συγκεκριμένους ανθρώπους.
σε δελτίο τύπου το οποίο εκδόθηκε από τους κατοίκους ανάφερε πως το σκυλί, θα δοθεί για υιοθεσία στην Γερμανία, και μάλιστα στο σημείωμα το οποίο το συνοδεύει το συγκεκριμένο ζώο, αναφέρεται, πως αυτό είναι φιλικό με τον κόσμο, πράγμα που σημαίνει πως είναι εκ διαμέτρου αντίθετο με αυτό που ισχυρίζεται η δημοτική αρχή που το περισυνέλεξε.

Αναλυτικά η επιστολή των κατοίκων της οδού Φιλλιπου:

Κύριε Δήμαρχε,
κυρίες , κύριοι του Δ.Σ.
Με αυτή μας την επιστολή, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για ένα γεγονός που συνέβη στη γειτονιά μας και το οποίο ο αντιδήμαρχος κύριος Δηνάκης γνωρίζει.
Αφορά την τύχη- ατυχία της Χαρούλας , ενός σκυλιού πολύ αγαπητού από όλους τους κατοίκους της Φιλίππου.\
Η Χαρούλα είναι ένα σκυλί υπερήλικο , είναι εννέα (9) χρονών και όλα αυτά τα χρόνια έχει γίνει το αγαπημένο σκυλί της γειτονιάς μας. Είναι ένα σκυλί ήσυχο, ήρεμο που δεν έχει γαυγίσει ποτέ σε κάποιον, πόσο μάλλον να επιτεθεί. Αν υπάρχει κάποιος που ισχυρίζεται κάτι τέτοιο , είμαστε βέβαιοι ότι ψεύδεται και τον καλούμε να το ισχυριστεί μπροστά μας και να μας πει πότε και πού συνέβη το γεγονός.
• Η Χαρούλα είναι ένα σκυλί στειρωμένο και “τσιπαρισμενο” και βάσει του νόμου 4039/2012 άρθρο 9, επιβάλλεται η επανένταξη του από τον Δήμο. Είναι παράνομο να το κρατά ο Δήμος στο κυνοκομείο, να στερεί την ελευθερία σε ένα ζώο, που όλα αυτά τα χρόνια έμαθε να συμβιώνει αρμονικά με όλους εμάς που το αγαπάμε και το φροντίζουμε.
• Όλοι οι επιχειρηματίες και οι κάτοικοι της Φιλίππου, υπογράφουμε με πλήρη επίγνωση και υπευθυνότητα αυτή την επιστολή και σας ζητούμε να δώσετε την ελευθερία στη Χαρούλα μας που το αξίζει, την αγαπάμε και την θέλουμε πίσω στη γειτονιά μας.
• Δεσμευομαστε ότι θα την φροντίζουμε, θα της παρέχουμε στέγη τις κρύες νύχτες του χειμώνα και τις ζεστές του Καλοκαιριού, θα την κρατάμε καθαρή και θα φροντίζουμε για τις απαραίτητες επισκέψεις της στον κτηνίατρο, κάτι που το κάναμε και μέχρι τώρα.
• Γνωρίζει πολύ καλά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος από την ίδια του την κόρη, που μένει στη Φιλίππου, πόσο ήσυχο και καλό σκυλί είναι η Χαρούλα.
• Γνωρίζει επίσης,ότι αυτή τη στιγμή παράνομα κρατείται η Χαρούλα και για αυτό το λόγο κινητοποιήθηκε γρήγορα ένας μηχανισμός αποστολής της στη Γερμανία για υιοθεσία και να προβλεφθεί οποιαδήποτε αντίδραση μας.
• Γνωρίζουμε όμως και εμείς, ότι το αίτημα υιοθεσίας από την Huntegarten προς την Γερμανία, στηρίζεται σε ψευδή στοιχεία σε ότι αφορά την Χαρούλα.Την παρουσιάζουν σαν ένα σκυλι πέντε χρονών, γεννημένο 31 Δεκεμβρίου του 2015, ενώ η Χαρούλα είναι εννέα στα δέκα.
Της έχουν δώσει το όνομα Hummel και την περιγράφουν σαν ένα πολύ καλό και ήσυχο σκυλί, ενώ εδω ισχυρίζονται το αντίθετο για να την κρατούν φυλακισμένη.
Σας παραθέτω το email της υιοθεσίας στα Γερμανικά και θα το στείλω και μεταφρασμένο.
Παρακαλούμε, έπειτα από όλα όσα σας έχουμε γράψει και εξηγήσει,να μεριμνήσετε για την επιστροφή της Χαρούλας στο φυσικό της περιβάλλον.
Με εκτίμηση
Οι κάτοικοι της Φιλίππου.
ΥΓ. Την επιστολή την έχουν υπογράψει όλοι οι επαγγελματίες της γειτονιάς και πολλοί κάτοικοι. Θα σας φέρουμε τις υπογραφές στο γραφείο του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου.

Στην εκπομπή Δύο ώρες Μαζί του Δίκτυο τηλεόραση ο κύριος Δινάκης ανακοίνωσε πως τελικά η Χαρούλα υιοθετήθηκε από κάποια Σερραία συμπολίτισσα μας.

φωτιστικά inde.gr