, , ,

6 Ιουνίου, 2021

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Σέρρες: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Σερρών


Στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σερρών βρίσκεται από την Τετάρτη 2 Ιουνίου, απότμημα εκ του Ιερού Λειψάνου της χαριτόβρυτης δεξιάς χειρός του Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκό­που Τριμυ­θούντος του θαυμα­τουργού, που προήλθε από τον ομώνυμο ιστορικό ιερό Ναό στην Κέρκυρα, με αφορμή τον «επί θύραις λειτουργικό εγκαινισμό του ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Σερρών», που πραγματοποιήθηκε χτες Σάββατο 5 Ιουνίου αλλά και σήμερα  Κυριακή 6 Ιουνίου».

Το Ιερό Λείψα­νο θα παραμείνει προς προ­σκύνηση στον ναό των Σερρών μέχρι την Πέμπτη 10 Ιουνίου, εορτή της θείας Αναλήψεως. Έως τότε, καθημε­ρινά θα τελού­νται ιερές ακολου­θίες, προς αγια­σμό και πνευ­ματική ενίσχυση των πι­στών, αλλά και των μα­θη­τών και μα­θη­τριών, που προσεχώς θα δι­α­γω­νισθούν στις εφετινές πα­νελ­λή­νι­ες ε­ξε­τά­σεις.

Χτες Σάββατο 5 Ιουνίου, στις 7:00 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος απόθεσε κατά την εκκλησιαστική τάξη, επί της Αγίας Τραπέζης του προς εγκαινισμό ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Σερρών τα μαρτυρικά άγια Λείψανα και θα ακολουθήσει ο Εσπερινός των Εγκαινίων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου.

Σήμερα Κυριακή θα πραγματοποιηθεί  στις19:00 Εσπερινός και Ιερά Παράκληση Αγίου Σπυρίδωνος

φωτιστικά inde.gr