,

19 Φεβρουαρίου, 2021

Press Room

Σέρρες: Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη φάση εμβολιασμού για τους εργαζόμενους του «Βοήθεια Στο Σπίτι» της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.


Στην «πρώτη γραμμή» και αφοσιωμένοι στο καθήκον τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.), ενώ αψηφώντας τον αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους καθημερινά στους δεκάδες ωφελούμενους. Για τον λόγο αυτό η ανάγκη εμβολιασμού του συγκεκριμένου προσωπικού κρίθηκε επιτακτική και προβλέφθηκε από την πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Χρυσάνθη Παλάζη Τσοχατζίδη στην πρώτη φάση, καθώς παρέχει υπηρεσίες σε ευπαθείς πολίτες, ανήμπορους, ηλικιωμένους και χρόνια ασθενείς.

Η διαδικασία εμβολιασμού του προσωπικού ξεκίνησε πριν από ένα περίπου μήνα, ενώ πολλοί εκ των εργαζομένων ολοκλήρωσαν και τη δεύτερη φάση του εμβολιασμού. Γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια ασπίδα προστασίας για την υγεία των ιδίων όσο και των ευπαθών ομάδων που εξυπηρετούν.

Αναφερόμενη στην όλη προσπάθεια η πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. υποστήριξε: «Ο εμβολιασμός των εργαζομένων στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό της «πρώτης γραμμής», θα συμβάλει στην συνολική θωράκιση της δημόσιας υγείας, επαναφέροντας το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες και καθιστώντας τις υπηρεσίες άμεσα ανταποκρινόμενες και ασφαλείς απέναντι στην πανδημία. Παράλληλα τις ημέρες αυτές συγκεντρώνονται τα στοιχεία με τις δηλώσεις επιθυμίας και των υπόλοιπων εργαζομένων της Κοινωφελούς Επιχείρησης, προκειμένου να σταλούν στο αρμόδιο υπουργείο, ώστε όσοι το επιθυμούν να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα».