,

21 Ιανουαρίου, 2022

Press Room

Σέρρες: Να διατεθούν δωρεάν self test στις σχολικές καθαρίστριες ζητά ο Δήμος


Να συμπεριληφθούν οι σχολικές καθαρίστριες στη διάθεση δωρεάν self test και τις επόμενες δύο εβδομάδες, όπως το πρώτο δεκαπενθήμερο με το άνοιγμα των σχολικών αιθουσών από τις διακοπές των Χριστουγέννων, ζητά ο Δήμος Σερρών.

Σε σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του Δήμου αναφέρεται ότι «η Πολιτεία διέθεσε δωρεάν self test σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και σχολικές καθαρίστριες κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Παρέλειψε όμως να συμπεριλάβει τις σχολικές καθαρίστριες για τις δύο επόμενες».

Επίσης αναφέρεται πως ήδη ο Δήμος Σερρών διαθέτει δωρεάν δύο self test για κάθε εμβολιασμένη καθαρίστρια, που εργάζεται στις σχολικές μονάδες της περιοχής ευθύνης του, ελπίζοντας ότι μέσα στην εβδομάδα το θέμα θα λυθεί Παράλληλα τονίζεται πως με έγγραφό του προς το αρμόδιο υπουργείο και την ΚΕΔΕ ζητά την αποκατάσταση αυτής της αβλεψίας.

«Οι σχολικές καθαρίστριες όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και απέτρεψαν την ανεξέλεγκτη διάδοση του κορονοϊού covid-19 στη μαθητική κοινότητα. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς τους αποτέλεσαν τη βασική άμυνα στην υπερμετάδοση του αόρατου ιού προστατεύοντας τη μαθητική κοινότητα» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Πηγή: ertnews