, , ,

24 Ιουνίου, 2021

Press Room

Σέρρες: “Μοίρασε” χαμόγελα το 1ο περιφερειακό τουρνουά ποδοσφαίρου προσφύγων


Με το σύνθημα «ο αθλητισμός ενώνει» και με στόχο να τιμηθεί η παγκόσμια ημέρα Προσφύγων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις των ακαδημιών του Πανσερραϊκού το 1ο Περιφερειακό τουρνουά ποδοσφαίρου αιτούντων ασύλου και προσφύγων.

 

Πρόσφυγες από τις Δομές ΣερρώνNέας Καβάλας ΚιλκίςΚλειδιού Σιντικής και Βαγιοχωρίου Θεσσαλονίκης φόρεσαν αθλητική περιβολή, έπαιξαν  μπάλα, πανηγύρισαν γκολ κι έστειλαν το μήνυμα ότι ο αθλητισμός ενώνει.

To τουρνουά πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Διοίκησης της Δομής των Σερρών και με την πολύτιμη βοήθεια των συνεργατών του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Είχε προηγηθεί τριήμερο τουρνουά εντός της Δομής των Σερρών με τη συμμετοχή επτά ομάδων.

Στη σημερινή διοργάνωση συμμετείχαν οι νικητές των τεσσάρων δομών και οι αγώνες έγιναν, λόγω των υγειονομικών μέτρων,  με έξι παίκτες σε κάθε ομάδα σε γήπεδο 5 επί 5 με διαιτητή τον έμπειρο Απόστολο Τζουμαλάκη. Στόχος των διοργανωτών είναι το τουρνουά να γίνει θεσμός ενώ θα ακολουθήσουν τουρνουά βόλεϊ ανδρών και γυναικών.

«Οικοδεσπότης» ο Πανσερραϊκός

Ο Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός και η ΠΑΕ Πανσερραϊκός δείχνουν εδώ και πολλά χρόνια την ευαισθησία τους σε κοινωνικά θέματα διοργανώνοντας τουρνουά μαζί με  τον Όμιλο Σερρών για την UNESCO. Ο Σερραϊκός σύλλογος φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις του το 1ο περιφερειακό τουρνουά ποδοσφαίρου προσφύγων, το παρών έδωσαν παλαίμαχοι και νυν ποδοσφαιριστές των «λιονταριών» ενώ ο γενικός αρχηγός Κώστας Φλίσκας και αντιπροσωπεία παικτών (ΓκούρτσαςΠαπαβασιλείουΚασμερίδης) έκαναν δώρο στους αρχηγούς των ομάδων μια φανέλα του Πανσερραϊκού με τις υπογραφές των παικτών.