,

1 Ιουλίου, 2021

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Σέρρες: Μεγάλες αντιδράσεις από τους εστιάτορες για το διαχωρισμό καταστημάτων σε εμβολιασμένων και μη.


Μεγάλες αντιδράσεις επέφερε το σχέδιο για άρση περιορισμών μόνο για εμβολιασμένους πολίτες που ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, και αφορά στα προνόμια των εμβολιασμένων. οι ιδιοκτήτες μαζικών χώρων εστίασης και εκδηλώσεων θα έχουν την επιλογή αν θα προσφέρουν υπηρεσίες μόνο σε εμβολιασμένους ή σε όλους τους πολίτες.

Μέχρι τις 15 Ιουλίου οι ιδιοκτήτες τέτοιου είδους καταστημάτων θα πρέπει να επιλέξουν αν ο χώρος τους να θα είναι covid free ή όχι. Στην περίπτωση που επιλέξουν να δουλέψουν μόνο με εμβολιασμένους τότε θα λειτουργούν χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα. Ο έλεγχος εμβολιασμού του πελάτη αναμένεται να γίνεται μέσω ειδικής εφαρμογής που θα έχει στη διάθεσή του ο ιδιοκτήτης στην οποία θα σκανάρει το QR Code του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Εάν επιλέξουν ο χώρος τους να δέχεται ανεμβολίαστους πολίτες τότε θα λειτουργούν με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, δηλαδή με μάσκες, αποστάσεις και περιορισμούς στην πληρότητα των χώρων.

Οι εστιάτορες περιμένουν έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον υπουργό, ώστε να πέσουν όλες οι προτάσεις στο τραπέζι.

φωτιστικά inde.gr