,

28 Σεπτεμβρίου, 2020

Press Room

Σέρρες: Η ώρα των αλλαγών για τον Αλέξανδρο Χρυσάφη (Βίντεο)


Ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Μερετούδης φαίνεται πως είναι αυτός που “κλειδώνει” ώστε να οδηγήσει το αυτοκινητοδρόμιο στην επόμενη ημέρα. Τα τελευταία 24ωρα παρά του ότι στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσαν και τα ονόματα των κύριων Γιάννη Λάντζου  και Στέφανου Μάνδαλου, εντούτοις επικράτησε του Δημήτρη Μερετούδη, ώστε να διατηρηθούν οι ισορροπίες της οποίες αυτή την ώρα ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσάφης δεν θέλει να διαταράξει.

Οι πληροφορίες θέλουν πάντως και στους δύο άνδρες ( Μάνδαλο και Λάντζο), να έγιναν προτάσεις ή συζητήσεις για να αναλάβουν την διοίκηση του αυτοκινητοδρομίου, ωστόσο ο δήμαρχος κατέληξε στο όνομα του Δημήτρη Μερετούδη, ο οποίος ήθελε να αναλάβει θέση ευθύνης και το είχε ξεκαθαρίσει στον Δήμαρχο αν όχι προεκλογικά, σίγουρα αμέσως μετά την εκλογή του. Να υπογραμμιστεί βέβαια πως μέχρι στιγμής η θέση παραμένει άμισθη.

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες αλλαγές στις οποίες θα προχωρήσει ο Αλέξανδρος Χρυσάφης ώστε το σχήμα να γίνει πιο λειτουργικό, ο σημερινός πρόεδρος του Αυτοκινητοδρομίου Γιώργος Ματθαίου μετακινείται στην Αντιδημαρχια Έργων στο πλευρό του κυρίου Γιώργου Νυχτοπάτη, ο οποίος θα ασχοληθεί με το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”και τα έργα που πρέπει να ενταχθούν σε αυτό, ενώ ο κύριος Ματθαίου θα ασχολείται με την καθημερινότητα των πολιτών και τα προβλήματα που χρειάζονται άμεσες λύσεις. Στο πλευρό του κυρίου Νυχτοπάτη θα είναι και ο νέος Ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Κύριος Γιάννης Καλογερούδης ο οποίος επίσης θα βοηθά στο κομμάτι των μεγάλων έργων, των μελετών και των χρηματοδοτικών εργαλείων από όπου θα μπορούν να αντλήσουν οικονομικούς πόρους.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, θα αναλάβει και το ρόλο του υπευθύνου της νομικής υπηρεσίας, ενώ ο κύριος Δημήτρης Σιαμάγκας από εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα παιδείας θα αναλάβει τον ρόλο του Άμισθου Αντιδημάρχου Παιδείας.

( Τον τίτλο βέβαια της αντιδημάρχου Παιδείας, στα χαρτιά τουλάχιστον και πιο συγκεκριμένα στο σάιτ του Δήμου, κατέχει η κυρία Σωτηρία Πάνου, η οποία “έχασε” την αρμοδιότητα αυτή με απόφαση του Δημάρχου, από πέρσι τον Σεπτέμβριο , όταν και ανέλαβε τα καθήκοντά της)

Η πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ κυρία Χρυσάνθη Παλάζη, θα αναλάβει και καθήκοντα υπεύθυνης εθελοντισμού των νέων, ενώ θα παραμείνει και το τμήμα εθελοντισμού που δημιουργήθηκε πριν λίγους μήνες λόγω covid19 , το οποίο θα ανήκει στην κυρία Σωτηρία Πάνου η οποία και το δημιούργησε.

Χθες το βράδυ πάντως σε παραταξιακή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο των Σερρών ο Δήμαρχος ζήτησε από τους Συμβούλους του, να είναι έτοιμοι και να απαντούν στα αιτήματα και ερωτήματα των πολιτών, ενώ επίσης τους ζήτησε να ξεκινήσουν τις επισκέψεις στα χωριά, ώστε να καταγραφούν τα παράπονα κατοίκων και προέδρων και να δοθούν σύντομα λύσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για το θέμα της μείωσης νερού , καθώς πρόκειται για προεκλογική υπόσχεση η οποία ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί.