,

26 Φεβρουαρίου, 2021

Press Room

Σέρρες: Ένας χρόνος μετά το πρώτο κρούσμα – Τι λένε οι Σερραίοι


Η 26η Φεβρουαρίου έχει περάσει πλέον στην Ιστορία. Καθώς είναι η ημέρα που σημειώθηκε το πρώτο κρούσμα στην χώρα μας, ανοίγοντας έναν κύκλο από lockdown, ανησυχία και πλήρους μεταβολής της ζωής μας.

Ήταν μεσημέρι Τετάρτης, όταν ο Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωνε σε έκτακτη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος στην χώρα μας. Ήταν μία γυναίκα 38 ετών από την Θεσσαλονίκη η οποία επέστρεψε από την Ιταλία.

Ένα χρόνο μετά και δυστυχώς είμαστε ακόμη με τις μάσκες και με αυστηρό lockdown , με τους Σερραίους να δηλώνουν πως σε καμία περίπτωση δεν ανέμεναν πως η πανδημία θα διαρκούσε τόσο πολύ.

Ένα χρόνο μετά, και στις Σέρρες είμαστε ένας νομός που χάθηκαν αρκετές ανθρώπινες ζωές από κορωνοϊό. Πλέον κανείς δεν μπορεί να πει πως δεν γνωρίζει κάποιον που νόσησε ή κάποιον που έχασε τη ζωή του.

Στις Σέρρες που σημείωσε μέσα σε ένα μήνα ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, που έφερε την Επίσκεψη του κυρίου Χαρδαλιά και του κυρίου Χρυσοχοΐδη, φαίνεται πως η κατάσταση πλέον παραμένει σταθερή. Οι Σερραίοι πλέον προσέχουν , τηρούν τα μέτρα και ευελπιστούνε ότι η άνοιξη, και οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά κατά κύριο λόγο ο εμβολιασμός, θα βοηθήσουν ώστε να επιστρέψουμε σιγά σιγά στην κανονικότητα.

https://youtu.be/SnchVADFlQ4