Σέρρες: Εκδήλωση για τις προοπτικές των προϊόντων ΠΟΠ-ΠΓΕ


Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Η σημασία, οι ευκαιρίες και οι προοπτικές των προϊόντων ΠΟΠ-ΠΓΕ στην ανάπτυξη του Νομού Σερρών» θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινής Αραμπατζή, τη Δευτέρα 7 Ιουνίου, στις 6 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Philippos Xenia», σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η ανταλλαγή απόψεων με τους Σερραίους παραγωγούς και μεταποιητές για την πορεία και τις προοπτικές των υφιστάμενων προϊόντων ΠΟΠ-ΠΓΕ, αλλά και οι δυνατότητες πιστοποίησης νέων με την υποστήριξη του ΥΠΑΑΤ και του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Ζητούμενο είναι η στρατηγική δημιουργίας προστιθέμενης αξίας των προϊόντων αυτών, η συμβολή τους στην αλυσίδα αξίας του ΑΕΠ της Π.Ε. Σερρών, η υποστήριξη των παραγωγών και μεταποιητών για την καλύτερη διάθεση των προϊόντων τους στην αγορά, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη διάκριση και αναζήτηση αυτών των προϊόντων.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι: Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Σέρκο Χαρουτουνιάν, ενώ θα συμμετέχουν έγκριτοι επιστήμονες και τεχνοκράτες.

«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι εδώ, στις Σέρρες, με τους φορείς και τα στελέχη του, σε μια «από πάνω προς τα κάτω» ζύμωση με τους ανθρώπους της παραγωγής, τους επιχειρηματίες, προκειμένου να χαράξει με την τεχνική του επάρκεια και υποστήριξη στόχους και προοπτικές ανάδειξης της φήμης των προϊόντων των Σερρών, αύξησης του παραγόμενου εισοδήματος και διάχυσης του παραγόμενου πλούτου σε όλη την οικονομία» δήλωσε, αναφερόμενη στην εκδήλωση, η αρμόδια Υφυπουργός Φωτεινή Αραμπατζή