, , ,

16 Σεπτεμβρίου, 2021

Press Room

Σέρρες: 2ο Ευρωπαϊκό συνέδριο παραδοσιακής πάλης


To 2ο Ευρωπαϊκό συνέδριο παραδοσιακής πάλης θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής 19 Σεπτεμβρίου στις 11:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κ.Ε.ΔΗ. Σερρών.

Στο πανευρωπαϊκό συνέδριο, που είναι συνδιοργάνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) με τον Παλαιστικό Σύλλογο «Ο Διογένης» και  το οποίο είναι χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το πρόγραμμα Erasmus+, με σκοπό την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού στην Ευρώπη χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή πάλη ως μέσω για την επίτευξη του, θα μιλήσουν σύνεδροι από την Γαλλία, την Σερβία και την Ρουμανία.

Θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «ο συνδυασμός της παραδοσιακής πάλης με τον τουρισμό, αλλά και παρουσίαση προγράμματος πανηγυριού παραδοσιακής πάλης και παραδοσιακών παιχνιδιών. Επίδειξη παραδοσιακής πάλης με αθλητές με λάδι και κιουσπέτια και θέμα «η παραδοσιακή πάλη κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας» θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου στις 20:00 στο θερινό δημοτικό θέατρο των Σερρών.

Η διοργάνωση του 2ου Ευρωπαϊκού συνεδρίου παραδοσιακής πάλης είχε οριστικοποιηθεί στο συνέδριο που είχε γίνει τον Ιούνιο στην πόλη Σάμπατς της Σερβίας, όπου είχαν πάρει μέρος οι δύο Σερραίοι προπονητές της πάλης, Χαράλαμπος Ελισιάδης και Χρήστος Γάτσιος. Οι διοργανωτές επέλεξαν το Νομό Σερρών για την πραγματοποίηση του συνεδρίου λόγω της παράδοσης που έχει ο Νομός στην παραδοσιακή πάλη.

Τις δύο ημέρες του Ευρωπαϊκού συνεδρίου θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που επιβάλλει η πανδημία του Covid 19.