, , ,

15 Μαρτίου, 2022

Press Room

Σε ιδιώτη η σίτιση του Νοσοκομείου Σερρών;-Παράσταση διαμαρτυρίας από τους συμβασιούχους εργαζομένους


Την ώρα που το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών αποφάσιζε να αναθέσει σε ιδιώτη τη σίτιση του νοσηλευτικού ιδρύματος, οι συμβασιούχοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο του διοικητή σε μια προσπάθεια να ανακληθεί η απόφαση για την επαναφορά εργολάβου, που όπως υποστήριξαν, θα οδηγήσει στην απόλυση των τραπεζοκόμων που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Στο Νοσοκομείου Σερρών  80 είναι συνολικά οι συμβασιούχοι στους τομείς της καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης, οι οποίοι κινδυνεύουν να βρεθούν στην ανεργία όταν «λυθούν» οι συμβάσεις τους. Σήμερα για μια ακόμη φορά,  ζητούν άμεση λύση στο εργασιακό καθεστώς που επικρατεί εδώ και καιρό.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών του νοσοκομείου για μια ακόμη φορά βρέθηκε στο πλευρό των συναδέρφων τους και ζήτησαν από το Υπουργείο Υγείας και τη διοίκηση του νοσοκομείου την ανανέωση των συμβάσεων, την πρόσληψη προσωπικού ΣΟΧ με αυξημένη μοριοδότηση και να μην επιστρέψουν οι εργολάβοι.

«Οι συμβάσεις των εργαζομένων θα πρέπει να ανανεωθούν» αναφέρει ο βουλευτής Σερρών της Ελληνικής Λύσης, Κώστας Μπούμπας, ο οποίος εξήρε το έργο των συμβασιούχων όλο αυτό το διάστημα πόσο μάλλον εν μέσω πανδημίας.

https://www.youtube.com/watch?v=XmTJmJskFt4