, ,

28 Μαρτίου, 2022

Press Room

“Με την πλάτη στον τοίχο” οι δήμαρχοι λόγω ενεργειακής κρίσης


Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκονται οι δήμαρχοι του νομού Σερρών, οι οποίοι βλέπουν ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν πλέον ούτε στις βασικές ανάγκες και αυτό γιατί οι προϋπολογισμοί τους έχουν εξανεμιστεί. Η μια επιπλέον ΚΑΠ φαίνεται πως δεν είναι αρκετή με αποτέλεσμα οι δήμαρχοι να ζητούν επιπλέον, ενισχύσεις πριν φτάσουν στο σημείο να προχωρήσουν σε αναστολή κάποιων βασικών τους λειτουργιών.

Ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης μάλιστα αναφέρει πως μόλις έλαβαν τους  πρώτους λογαριασμούς έπαθαν ΣΟΚ. Ο ίδιος μάλιστα διευκρίνησε ότι δεν πρόκειται να ανεβάσει τα δημοτική τέλη.

Ο δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινάς αναφερόμενος στο ενεργειακό κόστος ανέφερε ότι για να αντιμετωπίσει το ενεργειακό κόστος προσπαθεί να δημιουργήσει ένα φωτοβολταικό πάρκο, αλλά δυστυχώς θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε αναστολή κάποιων λειτουργιών. Αυτό πάντως που θα αφήσει πίσω ο δήμος είναι η πληρωμή λογαριασμών στη ΔΕΗ. ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕ ΔΕ πως η αύξηση τελών δεν περνά καν από το μυαλό του.

Ο δήμαρχος Ηράκλειας αναρωτιέται σε ποιου τις πλάτες θα φορτωθεί τελικά το ενεργειακό κόστος, καθώς όλες οι υπηρεσίες είναι ανάγκες για τους πολίτες.