, ,

20 Ιανουαρίου, 2022

Press Room

Πάνω από 700 θάνατοι από covid στην Π.Ε. Σερρών-Τι λένε ο αντιπεριφερειάρχης, ο νομίατρος και πολίτες


Βαρύ τίμημα «πληρώνει» ο νομός Σερρών εξαιτίας της πανδημίας καθώς καθημερινά σημειώνονται θάνατοι στον νομό μας , ενώ υπήρχαν και η μέρες που οι θάνατοι έφταναν διψήφιο αριθμό. στην χώρα μας από την αρχή του χρόνου σημειωθήκαν πάνω από 1500 θάνατοι , ενώ καθημερινά έχουμε 100 θανάτους από κωρονοϊο. Δημοσίευμα των τελευταίων ωρών θέλει το νομό Σερρών να βρίσκεται στην πρώτη τριάδα των πόλεων που θρηνούν τα περισσότερα θύματα από κορωνοϊο, με την Θεσσαλονίκη να βρίσκεται πρώτη στη λίστα με 4.011 θανάτους και την Λάρισα με 765 θανάτους.

Οι Σέρρες σύμφωνα πάντα με το Δημοσίευμα από την αρχή της πανδημίας έχασε 708 άτομα. Ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών από την πλευρά του Δηλώνει πως το δημοσίευμα δεν ισχύει καθώς το νοσοκομείο Σερρών ήταν νοσοκομείο αναφοράς όποτε όσοι έχασαν την ζωή τους δεν ήταν όλοι Σερραίοι.

Ο νομίατρος Σερρών κάνει λόγο για πολύ περισσότερους θανάτους καθώς όπως στο νοσοκομείο Σερρών υπήρχαν ασθενείς από άλλες πόλεις, έτσι και πολύ Σερραίοι βρέθηκαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης και δυστυχώς αυτοί ήταν πολλοί.

Ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος δηλώνει πως δυστυχώς οι θάνατοι στα χωριά ήταν πολύ και δυστυχώς τα χωριά δεν έχουν την πολυτέλεια να θρηνούν ανθρώπους.

Οι Σερραίοι δηλώνουν ότι φοβούνται πολύ και δυστυχώς έχουν χάσει πολλούς και καλούς φίλους από κορωνοιο οι οποίοι δεν εμβολιαζόταν. Δεν είναι λίγοι και αυτοί που εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους για τις συνθήκες νοσηλείας στο γενικό νοσοκομείο Σερρών.