, ,

3 Φεβρουαρίου, 2022

Press Room

Παν. Καρίπογλου: Ο κόσμος να μην πληρώσει οφειλές προς τους Δήμους γιατί μπορεί να έχουν παραγραφεί


Τους Σερραίους πολίτες, να μην πληρώσουν καμία οφειλή που έρχεται από την Eφορία ή τον Δήμο τον Σερρών εάν πρώτα δεν την εξετάσουν με τον νομικό τους Σύμβουλο καλεί τους Σερραίους ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών Παναγιώτης Καρίπογλου, καθώς όπως αναφέρει μετά τις γιορτές πολλοί δικηγόροι δέχτηκαν καταγγελίες πως έφτασαν στα χέρια τους πολλά σημειώματα είσπραξης , τα οποία όμως σε πολλές των περιπτώσεων είχαν παραγράφει και δεν έπρεπε να πληρωθούν.

Ο κύριος Καριπογλου ξεκαθαρίζει πως υπάρχουν αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικράτειας αλλά και γνωμοδοτήσεις του νομικού συμβουλίου του κράτους , όπου αναφέρεται πως ο χρόνος βεβαίωσης οφειλής είναι η πενταετία. Ο ίδιος εκφράζει τον φόβο πως δυστυχώς κάποιοι δημότες πλήρωσαν τις οφειλές τους καθώς δεν γνώριζαν πως αυτές είχαν παραγραφεί.

Ο κύριος Καρίπογλου δεν γνωρίζει κατά ποσό ο Δήμος Σερρών γνωρίζει ακριβώς τις αποφάσεις αυτές, καθώς όπως αναφέρει είναι θέμα με πολλές προεκτάσεις. Πάντως στους Δήμους έχει φτάσει ήδη έγγραφο από τις 21 Δεκεμβρίου που ενημερώνει τις ταμειακές υπηρεσίες τι είναι παραγεγραμενο και τι όχι. Αν οι υπηρεσίες προσπεράσουν αυτό το έγγραφο τότε σύμφωνα με τον κ. Καρίπογλου κινδυνεύουν να έχουν κάνει ποινικό αδίκημα.

Τέλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου καλεί όλους τους Δήμους να δουν το θέμα στην πραγματική του διάσταση καθώς και να λάβουν τις ανάλογες πολιτικές αποφάσεις.