,

3 Ιουλίου, 2020

Press Room

Π. Σπυρόπουλος: Υπεύθυνος ο Δήμος Σερρών για τον χείμαρρο των Αγίων Αναργύρων από Κόκκινη Γέφυρα ως Γέφυρα Σιγής


Ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει ότι η αρετή της Δημοκρατίας είναι η αλήθεια. Η ρήση αυτή του Εθνάρχη αποτελεί ιερή παρακαταθήκη, για όλη την Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Και για τον λόγο αυτό προβαίνω στην δήλωση αυτή, προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η αλήθεια, σχετικά με το νομικό καθεστώς της εν γένει αντιπλημμυρικής θωράκισης του  χειμάρρου των Αγίων Αναργύρων. Διότι, όσο και αν όλοι μας θέλουμε λύση, αυτή πρέπει να βασίζεται στην κείμενη νομοθεσία είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. 

Η απόσειση ευθυνών δεν είναι χαρακτηριστικό κανενός μας στην Περιφέρεια και το αναλυτικό σημείωμα που θα σας διανεμηθεί αποσκοπεί στην πλήρη ενημέρωσή σας και δι’ υμών του σερραϊκού λαού. Επιγραμματικά μόνο θα τονίσω ότι για το τμήμα του χειμάρρου των Αγίων Αναργύρων από την Κόκκινη Γέφυρα έως την Γέφυρα Σιγής υπάρχει από το 2012 απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που αναθέτει την σχετική αρμοδιότητα στον Δήμο. Η απόφαση αυτή ισχύει απολύτως μέχρι σήμερα και αναπτύσσει πλήρως την κανονιστική ισχύ της. Η αλλαγή της νομοθεσίας το 2018 με το πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει την απόφαση του 2012.-

Επομένως, όποιος ισχυρίζεται ότι η απόφαση του 2012 έχει απωλέσει την ισχύ της είτε δεν έχει σωστή ενημέρωση είτε πλανάται πλάνην οικτράν είτε, ακόμη χειρότερα, επιχειρεί να παραπλανήσει σκόπιμα τους συμπολίτες μας. 

Αν, όμως, γίνουν δεκτοί οι ισχυρισμοί του Δήμου Σερρών ότι το έργο δεν είναι ανήκει στην αρμοδιότητά του, θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις στον σερραϊκό λαό για τον πακτωλό των χρημάτων που δαπανήθηκαν διαχρονικά από τον Δήμο για έργα και μελέτες στο συγκεκριμένο τμήμα του χειμάρρου.

Σε κάθε περίπτωση, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βάζοντας πάντα πρώτα τις ανάγκες και τα συμφέροντα των πολιτών, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας της με τους Δήμους, δηλώνει έτοιμη να εργαστεί και με τον Δήμο Σερρών για την επίλυση του θέματος αυτού, επί τη βάσει αμοιβαίως καλόπιστης συνεργασίας.

                                           Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών 

             

                                           Παναγιώτης Σπυρόπουλος 

[pdf-embedder url=”https://diktyotv.gr/wp-content/uploads/2020/07/Aναλυτικο-σημειωμα-ισχυουσας-νομοθεσίας-1.pdf” title=”Aναλυτικο σημειωμα ισχυουσας νομοθεσίας-1″]