Οι Σέρρες έχουν τον δικό τους Κρόκο


Τι έχει να ζηλέψει ο κρόκος της Κοζάνης από τον κρόκο του Νέου Σκοπού; Τίποτα απολύτως! Από τις 10 το πρωί οι  γυναίκες προχωρούν στην συγκομιδή του κρόκου. Οι κινήσεις γρήγορες αλλά και συνάμα προσεκτικές καθώς το λουλούδι είναι ευαίσθητο δεν θα πρέπει να καταστραφεί. Ο κρόκος γνωστός και με τις ονομασίες ζαφορά και σαφράνι είναι φυτό από το οποίο παράγεται ένα από τα πιο ακριβά μπαχαρικά που υπάρχουν στον κόσμο. Για ποιο λόγο όμως η «ΚΡΟΚΟΣ ΣΕΡΡΩΝ Ι.Κ.Ε. – SIRIS» αποφάσισε να προχωρήσει την καλλιέργεια του κρόκου στον Νέο Σκοπό;

Η πειραματική καλλιέργεια του κρόκου αρχικά ξεκίνησε στον Ξηρότοπο και κατόπιν στον Νέο Σκοπό ήταν επιτυχής όσον αφορά την απόδοση και την ποιότητα του προϊόντος, που την επιβεβαίωσε με αναλύσεις ποιότητας σε πιστοποιημένα επιστημονικά εργαστήρια. Ο κρόκος είναι ένα σπάνιο αγνό και φυσικό προϊόν που κρατά τον ανθρώπινο οργανισμό σε άριστη φυσική κατάσταση, με καθαρότητα πνεύματος και αυξημένες σωματικές και πνευματικές δραστηριότητες. Είναι προϊόν, με παγκόσμιο ενδιαφέρον και ευρύτατη χρήση σε πολλούς τομείς της επιστήμης, διότι δεν υπάρχουν τεχνητά υποκατάστατα του φυτού και των στιγμάτων του.

 

Και για το τέλος να μην ξεχάσουμε ότι , ο κρόκος κάνει τα φαγητά γευστικά και χρωματιστά….