,

5 Απριλίου, 2021

Press Room

ΟΕΒΕΣ: Ζητά σύσκεψη λόγω αύξησης Κρουσμάτων Κορωνοϊου.


Κάλεσμα σε έκτακτη σύσκεψη για τον καθορισμό προληπτικών δράσεων

Αξιότιμοι,

Αξιολογώντας τα δεδομένα των τελευταίων εξελίξεων, που έχουν να κάνουν τόσο με την ταξινόμηση του Δ. Σερρών σε επίπεδο επικινδυνότητας πολύ υψηλό (βαθύ κόκκινο), όσο και με τις αποφάσεις της κυβέρνησης να μην επιτρέψει στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, το ενδεχόμενο για μία ανάλογη παύση στις εμπορικές και επαγγελματικές δραστηριότητες στις Σέρρες κρίνεται ως ένα ενδεχόμενο επικίνδυνα ορατό.

Η κίνηση στις κεντρικές οδούς των Σερρών και τα φαινόμενα συνωστισμού αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, τα μέτρα δε δημιουργούν δυστυχώς ένα επαρκές υγειονομικό πλαίσιο προστασίας και τήρησης αποστάσεων και τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα που καθημερινώς καταγράφονται αναπόφευκτα δημιουργούν τις προδιαγραφές για ένα ακόμη ολικό lockdown στις Σέρρες που τη δεδομένη στιγμή, ενόψει τον εορτών του Πάσχα, κρίνεται για εμπόρους και επαγγελματίες καταστροφικό.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ο Πρόεδρος και το Διοικητικό συμβούλιο της ΟΕΒΕΣΣ κρούουν σήμερα για όλους, Επαγγελματίες, Εμπόρους και Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον κώδωνα του κινδύνου για κινητοποίηση και έγκαιρη λήψη αποφάσεων που θα αποσοβήσουν έναν τέτοιο κίνδυνο.

Προτείνουμε λοιπόν, απευθύνοντας κάλεσμα στον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, στο Δήμαρχο Σερρών και στην Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών, την οργάνωση συνάντησης και έκτακτης σύσκεψης μεταξύ των προαναφερόμενων φορέων (είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά), όπου θα καθοριστεί ένα πλαίσιο προληπτικής δράσης, πριν βρεθεί ο Νομός Σερρών προ εκπλήξεως και δυσάρεστων κυβερνητικών αποφάσεων.

Αναμένουμε την απάντησή σας για την τοποθεσία, ημερομηνία και ώρα που σας

https://youtu.be/ZGvFbV1iLcY