,

31 Ιανουαρίου, 2021

Press Room

Ο μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης θεολόγος χειροτόνησε σε διάκονο τον Καρυοφύλλη Ματσαρόκη, δίνοντας του το όνομα Καλλίνικος.


Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Θεολόγος ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας τελώντας Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Κατά την διαρκεία της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε και εις Διάκονον Χειροτονία, του ευλαβεστάτου νέου Καρυοφύλλη Κατσαρόλα,  ο οποίος μάλιστα είναι και έγγαμος.
Ο νέος Διάκονος στην προσλαλιά του, αναφέρθηκε στην έως τώρα πορεία του ενώ εξέφρασε παράλληλα θερμές ευχαριστίες προς όλα τα πρόσωπα που του στάθηκαν πνευματικά και τον βοήθησαν στην κατά Θεόν πρόοδό του.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, απηύθυνε λόγους πατρικούς και πνευματικές νουθεσίες στον νεοχειροτονηθέντα, ενώ αναφέρθηκε στην αξία του υπουργήματος της Ιεροσύνης και της θυσιαστικής προσφοράς που θα πρέπει να έχει κατά την διάρκεια της διακονίας του, προτρέποντας τον να αποτελεί πρότυπο κληρικού, να αγαπάει τον Χριστό, την Εκκλησία, και την Πατρίδα μας.

https://youtu.be/2MrblNwuqYc