,

17 Μαρτίου, 2021

Press Room

Ναυάγησε η συνεργασία με τον Εύρυτο. 24.000 ευρώ ο προϋπολογισμός της ΚΕΔΗΣ χωρίς να ξέρουν ακόμη τον ερασιτέχνη με τον οποίο θα συνεργαστούν.


“Ναυάγησε” η συνεργασία του δήμου Σερρών με τον καλλιτέχνη Εύρυτο, ο οποίος θα ζωγράφιζε σε κεντρικά σημεία της πόλης ήρωες της ελληνικής επανάστασης. Την αποκάλυψη έκανε η πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ κυρία Χρυσάνθη Παλάζη, η οποία ανέφερε πως η συμφωνία τελικά δεν ευοδώθηκε παρά τις ανακοινώσεις του Δημάρχου Αλέξανδρου Χρυσάφη, και του Προέδρου Βασίλη Κατιρτζόγλου, καθώς ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης, δεν ήθελε να δώσει περαιτέρω στοιχεία που αφορούν στην ταυτότητα του.

Η κυρία Παλάζη επίσης ανέφερε πως δεν θα προχωρούσε ο δήμος σε οποιαδήποτε συνεργασία, εάν δεν γνώριζε συγκεκριμένα πράγματα, αφήνοντας να εννοηθεί πως όταν ο Δήμαρχος έκανε τις επίσημες ανακοινώσεις για την συγκεκριμένη συνεργασία ήταν όλα στον “αέρα” και δεν υπήρχε συγκεκριμένη συμφωνία.

Η στάση αυτή του καλλιτέχνη σύμφωνα με την κυρία Παλάζη θορύβησε τη Δημοτική αρχή γι’αυτό καί αποφάσισαν η συνεργασία αυτή να λήξει πριν καν ξεκινήσει.

Βέβαια στις 2 Μαρτίου ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου και Πρόεδρος της επιτροπής των δράσεων των 100 χρόνων Βασίλης Κατιρτζόγλου είχε αναφέρει πως γνωρίζουν πως ο καλλιτέχνης δεν θέλει να δείξει το πρόσωπο του και να αποκαλύψει την ταυτότητα του και το αποδέχονται καθώς ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης θέλει να προστατευτεί από διάφορες επιθέσεις που δέχεται.

Ο Εύρυτος βέβαια πουθενά μέχρι σήμερα δεν έχει αποκαλύψει το πρόσωπο και την ταυτότητα του και αυτό είναι κάτι που γνώριζε ο Δήμος Σερρών.

Η ΚΕΔΗΣ και ο Δήμος Σερρών πλησίασαν Σερραίους καλλιτέχνες που κάνουν γκράφιτι ώστε αυτοί να αναλάβουν το συγκεκριμένο εγχείρημα. Αυτό που προκαλεί βέβαια αρνητική εντύπωση είναι το γεγονός πως η ΚΕΔΗΣ απευθύνθηκε σύμφωνα με την κυρία Παλάζη σε ερασιτέχνες και όχι σε επαγγελματίες.

Η Πρόεδρος ξεκαθαρίζει πως τα 24.000 ευρώ αφορούν αποκλειστικά και μόνο την αγορά υλικών και όχι τα χρήματα των καλλιτεχνών.
Να υπογραμμίστει βέβαια, πως παρότι η ΚΕΔΗΣ δεν γνωρίζει ούτε ποιος θα αναλάβει το γκράφιτι, ούτε τι θα χρειαστεί, προϋπολογισε συγκεκριμένο ποσό.

https://youtu.be/1JqTqgiCTfY