, , ,

9 Μαΐου, 2022

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Μπήκε ο θεμέλιος λίθος στην ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Σερρών


Τον θεμέλιο λίθο της ψυχιατρική κλινικής, η οποία θα στεγάζεται πλέον στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών έθεσε σήμερα το πρωί, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, παρουσία της Διοίκησης του Νοσοκομείου, ιατρών και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού.

Το πρωί της Δευτέρας τελέστηκε και ο αγιασμός από τον πατέρα Αναστάσιο Καμπουρίδη.

«Χρειάστηκαν περισσότερα από 25 χρόνια αγώνων, διεκδικήσεων, παρακλήσεων και πολιτικών παρεμβάσεων, για να γίνει πραγματικότητα το όραμα ενός νέου σύγχρονου νοσοκομείου, όπως το σημερινό, που υλοποιήθηκε τελικά το 2003, σε οικόπεδο 130 στρεμμάτων, 3 χλμ από την πόλη των Σερρών με την παρατήρηση ότι στο Παλαιό Νοσοκομείο παραμένει ακόμα η Ψυχιατρική Κλινική» αναφέρει στην ιστοσελίδα του το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.
Το νέο κτίριο της ψυχιατρικής κλινικής θα είναι δυναμικότητας 18 κλινών (8 δίκλινοι και 2 μονόκλινοι θάλαμοι) και ενός δωματίου περιορισμού, θα λειτουργεί υποστηριζόμενο από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου Σερρών, (Διοίκηση, μαγειρεία, πλυντήρια κλπ) μέσω διακτιριακού διαδρόμου που θα κατασκευαστεί και θα έχει ανεξάρτητη είσοδο από τη Ν.Α. πλευρά του.
Η χωροθέτηση του νέου κτιρίου έγινε στην Ανατολική πλευρά του Νοσοκομείου, βάσει επί τόπου έρευνας της Τεχνικής Υπηρεσίας και της ΚΤΥΠ Α.Ε., το δε κτιριολογικό πρόγραμμα των λειτουργιών της, έγινε βάσει του εγκεκριμένου κτιριολογικού προγράμματος για την «Κατασκευή Ολοκληρωμένου Ψ.Τ. Ενηλίκων» του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Το κτίριο θα είναι συνεπίπεδο της στάθμης -1 και θα συνδεθεί με το υπάρχον Νοσοκομειακό συγκρότημα και συγκεκριμένα με την μονάδα Τεχνητού Νεφρού μέσω διακτιριακού διαδρόμου.
Η επισκεψιμότητα του δώματος του νέου κτιρίου θα γίνεται μέσω της Παθολογικής Μονάδας από το επίπεδο του Ισογείου (στ. +0,00) με την κατάργηση του παραθύρου και ταυτόχρονα την διάνοιξη εξωτερικής μονόφυλλης θύρας.
Δημιουργούνται μικρά καθιστικά στο αίθριο του νέου κτιρίου και στις περιοχές της αυλής των ασθενών, καθώς και κοντά στην ανεξάρτητη είσοδο του τμήματος .
Ο Περιβάλλων χώρος του Ψυχιατρικού Τμήματος, εντάσσεται στη συνολική διαμόρφωση των υπαίθριων χώρων του Νοσοκομείου. Διαμορφώθηκαν αντίστοιχα οι χώροι εσωτερικής κυκλοφορίας οχημάτων, πεζόδρομοι προσπέλασης, κεκλιμένα επίπεδα για ΑΜΕΑ και χώροι πρασίνου. Θα είναι εξοπλισμένος με καλάθια απορριμμάτων και καθιστικά σε διάφορες θέσεις.
Στον χώρο στάθμευσης προβλέπονται τέσσερις επιπλέον θέσεις για αυτοκίνητα προσωπικού και επισκεπτών στην Βόρεια πλευρά του κτιρίου διαμορφώνοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των πραγματοποιούμενων θέσεων στάθμευσης σε 313. Η σύνταξη της Στατικής Μελέτης έγινε σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς (ΕΚΩΣ,ΕΑΚ, ΚΤΣ, ΕΥΡΟΚΩΔΙΚΑΣ 8 κτλ.).
Η επικαιροποίηση των Η/Μ Μελετών σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς και την εναρμόνισή τους στην Αρχιτεκτονική λύση αφορά στις μελέτες ΚΕΝΑΚ, Ύδρευσης – Αποχέτευσης – Ομβρίων, Ηλεκτρικών (Ισχυρά – Ασθενή), Ενεργητικής Πυροπροστασίας, Αντικεραυνικής Προστασίας, Κλιματισμού, Ιατρικών .
Επισημαίνεται ότι κατά την εκπόνηση της μελέτης υπήρξε άριστη συνεργασία με την διοίκηση του Νοσοκομείου Σερρών ώστε να ληφθούν υπόψη τυχόν βελτιώσεις – τροποποιήσεις των προσχεδίων, ώστε η μελέτη να τύχει της σύμφωνης γνώμης του, καθώς και με το Υπουργείο Υγείας για την αναγκαία επικαιροποίηση του κτιριολογικού προγράμματος.

 

φωτιστικά inde.gr