, ,

24 Μαΐου, 2022

Press Room

Μονιμοποίηση ζητούν οι συμβασιούχοι των δήμων-Διαμαρτυρία μπροστά από το δημαρχείο Σερρών


Ημέρα πανελλαδικής  απεργιακής σήμερα για τους δημοτικούς υπαλλήλους με αιχμή της κινητοποίησης, τα ζητήματα της υποστελέχωσης των Δήμων και το θέμα της μονιμοποίησης των εργαζομένων με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις για πολλά έτη εργαζόμενοι COVID-19, εργαζόμενοι Ε.Σ.Π.Α., εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι», Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕΑ,. και την άμεση άρση της απαγόρευσης προσλήψεων, ώστε οι Δήμοι να καλύψουν τα κενά σε ανθρώπινο δυναμικό.

Δεκάδες ήταν οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν έξω από το δημαρχιακό μέγαρο ζητώντας το αυτονόητο. Οι εργαζόμενοι επέδωσαν ψήφισμα στο δήμαρχο Σερρών, ο οποίος τους δήλωσε πως είναι σύμμαχός τους, ελπίζοντας πως η Πολιτεία να καταλάβει την ανάγκη που έχουν οι δήμοι από εργαζομένους καθώς είναι υποστελεχωμένοι. Εργαζόμενοι ήδη έχουν κινητοποιηθεί και μέσω της δικαιοσύνης καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να εργάζονται.

Ψήφισμα επέδωσαν οι εργαζόμενοι και στον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο, ο οποίος υπογράμμισε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα μετά τη γραφειοκρατία είναι η υποστελέχωση των υπηρεσιών.