Μήνυμα αγάπης και αιμοδοσίας από τα παιδιά των ΚΔΑΠ Νέας Ζίχνης


Η εθελοντική αιμοδοσία είναι η μεγαλύτερη πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο, καθώς το αίμα είναι ένα αγαθό που ούτε πωλείτε ούτε αγοράζεται , είναι ένα αγαθό που προσφέρεται αποκλειστικά από άνθρωπο σε άνθρωπο, γι΄ αυτό και είναι σημαντικό μικροί και μεγάλοι να ευαισθητοποιηθούν και να δίνουν αίμα ώστε να βοηθήσουν όσους το έχουν ανάγκη.

Στο αιματολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών τον τελευταίο καιρό δεσπόζει μια ζωγραφιά των παιδιών του ΚΔΑΠ Νέας Ζίχνης, τα οποία στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την εθελοντική αιμοδοσία. Η διευθύντρια κυρία Κατερίνα Τζιούρα είναι μια εξ αυτών που συμμετέχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα στα σχολεία του νομού μαθαίνοντας στα παιδιά τι είναι η αιμοδοσία και ποια είναι η συμβολή της στον κόσμο.

Τα παιδια φοβούνται πάρα πολύ το αίμα, αλλά μέσα από τις ενημερώσεις που γίνονται και τις εθελοντικές αιμοδοσίες αντιμετωπίζουν την αιμοδοσία διαφορετικά. Τα παιδιά μάλιστα είναι αυτά που παροτρύνουν τους γονείς τους να αιμοδοτούν συχνά και να βοηθούν όσους το έχουν ανάγκη.