, , ,

6 Μαρτίου, 2023

Press Room

Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στην πόλη των Σερρών για θύματα του φονικού τρένου στα Τέμπη


Πλημμύρισε από κόσμο το κέντρο της πόλης των Σερρών Σερρών το βράδυ της Κυριακής καθώς χιλιάδες Σερραίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα φοιτητών  συλλόγων και φορέων ώστε να δώσουν το παρών στη μεγάλη διαμαρτυρία για το τρομερό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Άνθρωποι με πανό στα χέρια, με κεριά και με λουλούδια έχοντας τα παιδιά τους αγκαλιά βρέθηκαν στην Πλατεία Ελευθέρια και είπαν ένα μεγάλο ποτέ ξανά…

Όσοι βρέθηκαν στην πλατεία ελευθερίας αναρωτήθηκαν γιατί πρέπει να χάνονται ανθρώπινες ζωές , γιατί πρέπει τα αυτονόητα στην Ελλάδα του 2023 να υπαρχουν , γιατί πρέπει να θρηνούμε νέα παιδιά τα οποία είχαν όλη την ζωή μπροστά τους την ώρα που ξοδεύονται εκατομμύρια για την ασφάλεια των μετακινήσεων.

Η πορεία ξεκίνησε από το κέντρο της πόλης κατευθυνόμενη προς το διοικητήριο των Σερρών, με τους συμμετέχοντες να υπόσχονται πως κανείς δεν θα ξεχάσει τα παιδιά που έχασαν τόσο άδικα την ζωή τους. από τα χείλη των διαμαρτυρόμενων ακούστηκε πολλές φορές και το σύνθημα, «στις Σέρρες ο Βασίλης στα Τέμπη οι φοιτητές στο βωμό του κέρδους χάνονται ζωές», θυμίζοντας πως πριν από λίγους μόλις μήνες χάθηκε εντελώς άδικα ένα 11χρονο παιδί στο 9Ο δημοτικό σχολείο των Σερρών μετά από έκρηξη καυστήρα.

Το ραντεβού των φοιτητών αλλά και όλων των Σερραίων ανανεώθηκε για την 8η Μαρτίου όπου είναι προγραμματισμένη πανελλήνια διαμαρτυρία φοιτητών σε όλη τη χώρα.