, , ,

2 Μαΐου, 2022

Press Room

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Νεομάρτυρα Νικήτα


(Φωτογραφία από Romfea.gr)

Με ιδιαίτερα λαμπρότητα γιορτάστηκε η ιερή μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρα Νικήτα, του εν Σέρρες αθλήσαντος. Η μνήμη  του Αγίου Νεομάρτυρα Νικήτα τιμάται την Κυριακή του Θωμά. Σήμερα, το πρωί, τελέστηκε πανηγυρική θεία Λειτουργία προε­ξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερί­νης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, συνιερουργούντων των Σεβ. Μητροπο­λιτών Σταγών και Μετε­ώρων κ. Θεοκλήτου και Ποιμενάρχου της μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου.

Ο Σεβασμιότατος Κίτρους κ. Γεώργιος κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στην Ανάσταση του Χριστού, η Οποία δεν είναι απλώς το κέντρο της ζωής και της πίστεως της Εκκλησίας αλλά είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να πιστέψει κανείς στον Χριστό και να θεωρείται μαθητής Του. Αναφέρθηκε δε στο νόημα της ανάστασης και την ομολογία των ορθοδόξων χριστιανών όταν λένε Χριστός Ανέστη.

Στον Θείο Λόγο του ο μητροπολίτης Σερρών και Νιγριτης αναφέρθηκε στα δώρα του χριστού προς την ανθρωπότητα που δεν είναι αλλά από την αφοβία και την ειρήνη. Την ειρήνη που τόσο σημαντική είναι σήμερα.

Λίγο πριν την απόλυση ο μητροπολίτης Σερρών & Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος ευχαρίστησε τους πιστούς για την παρουσία τους στις λατρευτικές εκδηλώσεις στη μνήμη του αγίου Νικήτα. Επίσης ευχαρίστησε την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία για την παρουσία της, ενώ δεν αμέλησε να ευχαριστήσει και τους μητροπολίτης που βρέθηκαν στην μητρόπολη μας.

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών τόσο Κυριακή ανήμερα της εορτής όσο και το Σάββατο κατά την τέλεση του Εσπερινού.

https://www.youtube.com/watch?v=CJnLYSLG7q8