, ,

14 Μαΐου, 2022

Press Room

«Μαζί πιο δυνατές»-1ο Συνέδριο να είναι αφιερωμένο στη Γυναίκα – Μητέρα, την ηρωίδα με τους χίλιους ρόλους (Βίντεο)


image description

Ξεκινά την Δευτέρα, 16 Μαΐου, στις Σέρρες, το Πρόγραμμα «Μαζί πιο δυνατές» με το 1ο Συνέδριο να είναι αφιερωμένο στη Γυναίκα – Μητέρα, την ηρωίδα με τους χίλιους ρόλους.

Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα Ενδυνάμωσης και Ενθάρρυνσης των γυναικών με αφετηρία τις Σέρρες, που σχεδιάστηκε και υλοποιείται με πρωτοβουλία της Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου της ΝΔ και Βουλευτή Σερρών κ. Φωτεινής Αραμπατζή από μια ομάδα επιστημόνων – γυναικών με επικεφαλής την δημιουργό του NowLetsPlay ® ™ Μαριάννα Αντωνακάκη.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί την Δευτέρα, 16 Μαΐου, στο Ξενοδοχείο ELPIDA RESORT & SPA, στις 6 μ.μ., με προσκεκλημένους ομιλητές:

·         Την ηθοποιό και συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Πρόεδρο της ΜΚΟ «ΑΝΑΣΑ» κ. Ζέτα Δούκα, η οποία θα αναφερθεί σε θέματα ενδυνάμωσης των γυναικών και μάλιστα από την παιδική ηλικία, όπως περιγράφει στα σχετικά βιβλία της

·         Τον Κλινικό Εμβρυολόγο, Διευθυντή Εργαστηρίου Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής κ. Μιχάλη Πελεκάνο, ο οποίος θα αναπτύξει θέματα υπογονιμότητας, τεχνητής γονιμοποίησης και κατάψυξης ωαρίων

·         Την Κλινική Ψυχολόγο Δρ Άννα Κανδαράκη, η οποία θα αναφερθεί στο θέμα: Μητρότητα, επιθυμία ή υποχρέωση; Τα πολλά πρόσωπα της μητρότητας.

·         Την δημιουργό του NowLetsPlay, Ψυχοθεραπεύτρια, Παιγνιοθεραπεύτρια και Συγγραφέα κ. Μαριάννα Αντωνακάκη, που θα θέσει το πλαίσιο του προγράμματος, επικεντρώνοντας στις σύγχρονες μητέρες, τις προκλήσεις τις ευκαιρίες και τη θετική γονεϊκότητα.

Πρόκειται για μια πολυθεματική συνάντηση, για να τιμήσουμε τις σύγχρονες γυναίκες, αυτές που είναι μητέρες, αυτές που θα ήθελαν να γίνουν μητέρες και δυσκολεύονται αλλά και αυτές, που αγκαλιάζουν την μητρότητα χωρίς να έχουν τεκνοποιήσει, είτε γιατί δεν είχαν την δυνατότητα, είτε γιατί δεν το επέλεξαν. Γιατί κάθε γυναίκα είναι μητέρα του δικού της εσωτερικού παιδιού!

Το Πρόγραμμα «ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΕΣ»

Το Πρόγραμμα «Μαζί πιο δυνατές» περιλαμβάνει σεμινάρια, ομιλίες, εργαστήρια προσωπικής ανάπτυξης, παιγνιοδράση με σκοπό να ενδυναμώσει τις γυναίκες και να δημιουργήσει ένα πλαίσιο στήριξης για την γυναίκα, την μητέρα, την αγρότισσα, την επιχειρηματία, την εργαζόμενη, την φοιτήτρια, την μαθήτρια, την κάθε γυναίκα.

Ενδεικτική θεματολογία συνολικού Προγράμματος:

·         Δράσεις συλλεκτικής νοημοσύνης, όλες οι Σερραίες μαζί, η μία για την άλλη

·         Γυναικεία ηγεσία της επόμενης γενιάς

·         Σεμινάρια Αποτελεσματικής Επικοινωνίας

·         Παιγνιόδραση, η τέχνη του παιχνιδιού ως αυτογνωσιακό εργαλείο

·         Storytelling in life & business mentoring: Πως από το να λέω την ιστορία που ζω, ζω την ιστορία που λέω

Σημείωμα της Φωτεινής Αραμπατζή

«Η Δημοκρατία είναι το δικαίωμα των άνισων να είναι ίσοι. Σε κάθε κοινωνία, από τις απαρχές η γυναίκα έπαιζε πολύ σημαντικό ρόλο. Ακόμη παίζει. Και έτσι θα συνεχίσει.

Τι άλλαξε;

Η γυναίκα μετά από πολλούς αγώνες, ακούστηκε, απέκτησε φωνή, κέρδισε αυτά που της οφείλονταν στην κοινωνία, στην εργασία, στο δημόσιο βίο. Πήγαμε πολλά βήματα εμπρός.

Ωστόσο όση απόσταση κι αν έχει καλυφθεί, όταν ακόμη και σήμερα έστω και μια γυναίκα αντιμετωπίζεται άνισα, άδικα, εχθρικά τα βήματα που πρέπει  να μετρήσουμε είναι εκείνα που οφείλουμε να διανύσουμε.

Αυτή η διαδρομή ορισμένες στιγμές γίνεται αντίξοη. Όμως, όταν γυναίκες στηρίζουν γυναίκες γίνονται θαύματα. Καμία μας δεν μπορεί να επηρεάσει πιο πολλά και πιο πολλούς από ότι όλες μαζί.

Στην κοινωνία των Σερρών, θα δουλέψουμε μαζί, στηρίζοντας τη Γυναίκα, την Μάνα, την Εργαζόμενη, την Φοιτήτρια, την Αγρότισσα, την Άνεργη.

Αν νομίζεις πως είσαι πολύ μικρή για να αλλάξεις τα δεδομένα σκέψου πώς αλλάζει τον κόσμο ένα παιδί. Αν νομίζεις πως είσαι μόνη, σκέψου πώς ο ήλιος στέλνει μόνος του ζωή. Αν νομίζεις πως το “μαζί” είναι μια λέξη μόνο, σκέψου τι συμβαίνει στην αλυσίδα αν σπάσει ένας κρίκος…».