, , ,

18 Μαρτίου, 2022

Press Room

Μαθητής έβγαλε μαχαίρι σε σχολείο στις Σέρρες-Τι λέει ο Δ/ντης Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών (Βίντεο)


Αναστάτωση επικράτησε το πρωί της Τετάρτης σε σχολείο της πόλης των Σερρών όταν μαθητής έβγαλε από την τσάντα του ένα μαχαίρι και απειλούσε να αυτοκτονήσει. Το συμβάν έγινε στο διάλλειμα με τους συμμαθητές του να σπεύδουν και να ενημερώνουν τους εκπαιδευτικούς. Το περιστατικό επιβεβαίωσε ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών Γιάννης Καραβασίλης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Δίκτυο Τηλεόραση. «Το περιστατικό έγινε σχολείο της πόλης των Σερρών όπου ένας μαθητής με κάποιον τρόπο κατάφερε να βάλει ένα μαχαίρι μέσα στη τσάντα του, χωρίς να γίνει αντιληπτό από τους γονείς του και το έφερε στο σχολείο. Όταν έγινε αντιληπτό από τους εκπαιδευτικούς ότι ο μαθητής είχε μαχαίρι φυσικά αφαιρέθηκε. Ο διευθυντής του σχολείου κάλεσε τους γονείς του μαθητή και τους ενημέρωσε για το συμβάν. Στη συνέχεια, ο ίδιος ενημέρωσε τους μαθητές της τάξης έτσι ώστε να αποκατασταθεί το κλίμα ηρεμίας, ενώ ενημερώθηκαν και οι γονείς όλων των μαθητών» ανέφερε ο κύριος Καραβασίλης.
Ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών τόνισε «ότι υπήρχε επικοινωνία με το Κέντρο διάγνωσης όπου ασχολείται με τέτοιες καταστάσεις και θα υπάρχει επαφή με τους γονείς ώστε αν θελήσουν να δει το παιδί ψυχολόγος».
 
Ο κ. Καραβασίλης ανέφερε επίσης ότι δεν το πρώτο περιστατικό που σημειώθηκε στο Νομό Σερρών αφού το προηγούμενο διάστημα σε σχολείο εκτός της πόλης των Σερρών σημειώθηκε κάτι ανάλογο. «Κάτι παρόμοιο συνέβη φέτος και σε σχολείο εκτός της πόλης των Σερρών πάλι με μαχάιρι. Εμείς ως εκπαίδευση αυτά τα περιστατικά τα χειριζόμαστε απόλυτα διακριτικά, καθώς ξέρουμε ότι ο ψυχισμός του παιδιού και η φαντασία οργιάζει και δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση ούτε να στιγματιστεί παιδί γιατί δεν υπάρχει λόγος για μια κουταμάρα που έκανε μια συγκεκριμένη ημέρα» τόνισε ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών.