, ,

4 Μαρτίου, 2022

Press Room

Μαρτυρία γυναίκας από τη Μαριούπολη-«Η πόλη είναι βομβαρδισμένη» (Βίντεο)


Συνεχίζουν να συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των ανθρώπων από την Ουκρανία. Ο φόβος είναι ζωγραφισμένος στο πρόσωπο της Μαρίας από τη Μαριούπολη. Η Μαρία έφτασε πριν από λίγες ώρες στο Τελωνείο του Προμαχώνα και μίλησε στο Δίκτυο Τηλεόραση για τις δύσκολες ώρες που περνούν οι πολίτες στην Ουκρανία. Η γυναίκα πήρε τα δύο παιδιά της και έφυγε για να σωθεί αφήνοντας τους συγγενείς της. Η ίδια  μπορεί νοιώθει ασφαλής μαζί με τα παιδιά της αλλά το μυαλό της είναι πίσω σ΄ αυτούς που άφησε.

Νοιώθοντας ακόμη την μυρωδιά του πολέμου και μη μπορώντας να σβήσει από τη μνήμη της τις εικόνες του βομβαρδισμένου τοπίου η κυρία Μαρία από την Μαριούπολη έκανε αυτό που την ώθησε το ένστικτο της επιβίωσης. Πήρε τα δύο παιδιά της  και μια βαλίτσα και εγκατέλειψε από το σπίτι της. Συγκλονισμένη και υπό το σοκ ακόμη των συναισθημάτων που προκαλεί ο πόλεμος έφτασε στο Τελωνείο του Προμαχώνα κρατώντας σφιχτά από τα χέρια τα παιδιά της. Ο τρόμος είναι ζωγραφισμένος στο πρόσωπο της αλλά κυρίως χαραγμένος στην καρδία και στο μυαλό της.

Η Μαρία μπορεί να νοιώθει ασφαλής μαζί με τα παιδιά της αλλά το μυαλό της είναι πίσω σ΄ αυτούς που άφησε. Έφυγε αφήνοντας τον άντρα της, τη γιαγιά της και τη θεία της και δεν μπορεί να ησυχάσει λεπτό αφού δεν ξέρει σε ποια κατάσταση είναι τα αγαπημένα της πρόσωπο πίσω στην πατρίδα της.

https://www.youtube.com/watch?v=jCPeHQmNUQQ