,

22 Μαρτίου, 2021

Press Room

Λαϊκή Συσπείρωση: Υγειονομική Βόμβα το Αμαξοστάσιο των Σερρών


Δεν υπάρχει μόνο η ατομική ευθύνη ….την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει η Δημοτική Αρχή.

Η πρώτη ερώτηση που εύλογα έρχεται στο μυαλό του καθενός βλέποντας τις φωτογραφίες είναι: Τι μέτρα λήφθηκαν από τη Δημοτική Αρχή για την προστασία των εργαζομένων του Δήμου στους χώρους δουλειάς τους;

Δεν είναι μόνο αυτό. Στο χώρο του αμαξοστασίου του εκτός από την κατάσταση των εξωτερικών του χώρων, στα μικρά κτίσματα που βρίσκονται εντός συνωστίζονται καθημερινά εκατοντάδες εργαζόμενοι περιμένοντας να φύγουν στις δουλειές τους με μόνη προστασία την μάσκα τους και τον φόβο για το τι μπορεί να μεταφέρουν το μεσημέρι στις οικογένειες τους.

Σήμερα εν μέσω του πιο κρίσιμου σημείου της πανδημίας, το Αμαξοστάσιο του Δήμου Σερρών αποτελεί υγειονομική βόμβα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε τόσο την Δημοτική Αρχή όσο και την κυβέρνηση για το γεγονός ότι ενώ επικρατεί αυτή η κατάσταση σε χώρους εργασίας, αυτοί πιπιλίζουν την καραμέλα της ατομικής ευθύνης και της καταστολής και αστυνόμευσης με μέτρα αυστηρού «λοκντάουν» (απαγόρευσης, περιορισμού κλπ).

Θυμίζουμε τι έκανε ο Δήμαρχος πριν λίγους μήνες. Κάλεσε την Αστυνομία για την απομάκρυνση των προσφύγων ενώ την ίδια στιγμή δε μπορεί να ελέγξει τι γίνεται μέσα στο «σπίτι του», εντός του Δήμου.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να τοποθετηθεί για:

Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, άμεσα να καθαριστεί ο χώρος του αμαξοστασίου και να γίνουν απολυμάνσεις σε όλους τους εργασιακούς χώρους του Δήμου Σερρών

Στελέχωση των αρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών και διενέργεια ελέγχων

Επικαιροποίηση των Εκθέσεων Εκτίμησης Επαγγελματικού Κινδύνου, πραγματοποίηση δωρεάν μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς, με ευθύνη κράτους και της Δημοτικής Αρχής.

Καταγραφή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε κάθε χώρο δουλειάς, με τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων στην περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος. Διασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων (μισθοί, άδειες κ.λπ.) των εργαζομένων που νοσούν οι ίδιοι ή μπαίνουν προληπτικά σε καραντίνα.

https://youtu.be/W75huGHvhHo