, , ,

19 Ιουλίου, 2021

Press Room

Κόπτσης από τις Σέρρες: Αν αποφασισθεί υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, είμαστε έτοιμοι


Την πίστη του ότι τα σχολεία θα ανοίξουν το Σεπτέμβριο ενισχυμένα με ένα νέο μεταρρυθμιστικό εγχείρημα και με εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς εξέφρασε από τις Σέρρες ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας  Αλέξανδρος Κόπτσης.

Απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ Σερρών για το ποσοστό εμβολιασμών των εκπαιδευτικών και το αν ο εμβολιασμός γίνει υποχρεωτικός απάντησε:

«Το ποσοστό αυτή τη στιγμή είναι 73 με 75% των εκπαιδευτικών που Πανελληνίως έχουν εμβολιαστεί. Η πρόθεση μας και για αυτό και προτρέπουμε τους εκπαιδευτικούς να φτάσουμε το ποσοστό στο 100% γιατί πρέπει 1η Σεπτεμβρίου να ανοίξουν τα σχολεία. Να είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί στη θέση τους. Δεν μπορούμε πια να επανέλθουμε στις καταστάσεις της προηγούμενης χρονιάς. Πρέπει να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Θα ανοίξει το σχολείο και πρέπει να το θωρακίσουμε από κάθε πλευρά».

-Για το αν γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους εκπαιδευτικούς:

«Ακούγονται πολλά σενάρια. Εμείς πρέπει να σας πω ότι στο Υπουργείο Παιδείας εξετάζουμε όλα τα σενάρια και είμαστε έτοιμοι για οτιδήποτε πούνε οι επιτροπές ειδημόνων. Δεν είναι αυτή η απόφαση μόνο του Υπουργείου Παιδείας. Θα αποφασίσει το Υπουργείο αφού πάρει υπόψη της τις εισηγήσεις των ειδικών. Αν αποφασιστεί, εμείς είμαστε έτοιμοι να το διεκπεραιώσουμε και 1η Σεπτεμβρίου θα είμαστε όλοι στη θέση μας. Τα σχολεία με εκπαιδευτικούς, τα νηπιαγωγεία σε πλήρη λειτουργία και με τη δίχρονη εκπαίδευση, η εφαρμογή του νέου νομοσχεδίου, ο ψηφιακός μετασχηματισμός που έχει φτάσει σε πολύ υψηλό σημείο στο Υπουργείο Παιδείας. Έτοιμοι από κάθε πλευρά. Στο σύνολο 112 Πειραματικά και Πρότυπα σχολεία και εφαρμογή τους για τη διάχυση των καινοτομιών σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, νέα προγράμματα σπουδών το Σεπτέμβριο, επιμόρφωση η οποία ήδη ξεκίνησε και τρέχει με 45.000  για τα εργαστήρια δεξιοτήτων που εισάγονται στις 13  Σεπτεμβρίου σε όλη την επικράτεια αλλά και επιμορφώσεις επί των νέων προγραμμάτων που 180 χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα επιμορφωθούν από τον Σεπτέμβριο. Είναι ένα μεγάλο μεταρρυθμιστικό εγχείρημα πέρα από την πολύ σωστή διαχείριση της κρίσης.

 

ertnews.gr