,

23 Μαρτίου, 2021

Press Room

ΚΕΔΗΣ: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το πρόγραμμα” Φιλία σε κάθε ηλικία”


Μια νέα διαφορετική κατάσταση επέβαλε ο Κορονοϊός σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, πλαισιωμένη από πρωτόγνωρες εμπειρίες και πολλά και διαφορετικά δεδομένα. Ο εγκλεισμός στο σπίτι επηρέασε κάθε πολίτη, άλλον λιγότερο, άλλον περισσότερο.

Ωστόσο, η τρίτη ηλικία αδιαμφισβήτητα ήταν αυτή που επηρεάστηκε βαθιά από τα περιοριστικά μέτρα. Η γιαγιά και ο παππούς σταμάτησαν να βλέπουν και να αγκαλιάζουν τα εγγόνια τους, να παίζουν μαζί τους, να τα παίρνουν από το σχολείο, σταμάτησαν την ενεργό δράση τους. Γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να επηρεαστεί κυρίως ο ψυχισμός τους, βιώνοντας περισσότερο μοναξιά και απομόνωση.

Με στόχο την καταπολέμηση της μοναξιάς και της κοινωνικής απομόνωσης των ηλικιωμένων του δήμου Σερρών, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) προχώρησε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis, το οποίο υλοποιεί το πρόγραμμα Φιλία σε κάθε Ηλικία για την αντιμετώπιση της κοινωνικής απομόνωσης και της μοναξιάς των ηλικιωμένων, σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό Les Petits Frères des Pauvres (PFP).

Η Κ.Ε.ΔΗ.Σ. δια της προέδρου της κ. Χρυσάνθης Παλάζη Τσοχατζίδη υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με τον οργανισμό και την πρόεδρο του, τη γνωστή ιατρό και καθηγήτρια επιδημιολογίας κ. Αθηνά Λινού.