, ,

22 Απριλίου, 2022

Press Room

Η περιφορά των Επιταφίων στα Α’ και Β΄ Κοιμητήρια των Σερρών


Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και θλίψης τελέστηκε σήμερα το μεσημέρι στο παρεκκλήσι των δεύτερων κοιμητηριών η Ακολουθία του Επιταφίου ενώ αμέσως μετά ακολουθήσε η περιφορά του επιταφίου συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Σερρών μέσα στον χώρο των κοιμητηριών.

Η ακολουθία του επιταφίου μέσα στον χώρο των κοιμητηρίων αποτελεί έκφραση ελπίδας, αναστάσεως και παρηγοριάς στους ζωντανού που κάθε χρόνο τέτοια μέρα βρίσκονται στα κοιμητήρια των Σερρών για να αναψουν ένα καιρι στους συγγενείς τους και να επακολουθήσουν τον επιτάφιοι , ευχόμενοι καλή ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους.

Σε κλίμα ευλάβειας και κατάνυξης πραγματοποιήθηκε ο εσπερινός της αποκαθήλωσης του Κυρίου και στα πρώτα κοιμητήρια Σερρών όπου και εκεί κατακλύστηκαν από κόσμο.

Ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης έχοντας στο πλευρό του ιερείς της μητροπόλεως αλλά και πλήθος αιρετών και πιστών έχοντας στα χέρια του το άψυχο σώμα του Ιησού προχώρησε στον ενταφιασμό του και στο σφράγισμα του Τάφου.

Κατά τη διάρκεια της περιφοράς του Επιταφίου ψάλλονταν τα λεγόμενα εγκώμια με τον κόσμο επίσης να ψέλνει μαζί με τους ιερείς. Στις περιφορές των επιταφίων στα κοιμητήρια των Σερρών το παρών έδωσαν ο Υπουργος υποδομών μεταφορών και δικτύων κ. Κώστας Καραμανλής, η Κοινοβουλευτική Εκπροσωπος και βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας κ. Φωτεινή Αραμπατζή, οι βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Αναστάσιος Χατζηβασιλρίου, ο κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης , ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρης Αβραμάκης, ο Δήμαρχος Σερρών, οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι.

https://www.youtube.com/watch?v=uUCYBLb9G9s&ab_channel=DiktyoTV