,

26 Φεβρουαρίου, 2021

Press Room

Η Κ.Ε.ΔΗ.Σ. συμμετέχει στο Δίκτυο Πόλεων της Β. Ελλάδας


Ο Δήμος Σερρών, μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) , δηλώνει παρών στο νέο δίκτυο πόλεων της Β. Ελλάδας, που γεννιέται με πρωτοβουλία του Goethe- Institute Thessaloniki, στο πλαίσιο του προγράμματος Common Lab.

Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, με την ονομασία «Tale of X Cities» , που έχει σκοπό να φέρει μέσω της τέχνης πιο κοντά τόσο τους φορείς, όσο και τους κατοίκους των πόλεων της βόρειας Ελλάδας, ξεκινά στις 3 Μαρτίου 2021 και θα συνεχιστεί μέχρι το καλοκαίρι, οπότε και αναμένεται να κορυφωθεί με ένα φεστιβάλ. Το «Tale of X Cities», με πρωτοβουλία του Goethe Institut Thessaloniki, φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα δίκτυο πόλεων, στο πλαίσιο του προγράμματος Common Lab, που υλοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της ArtBOX και σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo.

Σε αυτό το κάλεσμα ανταποκρίθηκαν ήδη 20 φορείς από 11 πόλεις, οι οποίοι και εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για το πρόγραμμα κι έδωσαν συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία.

Το «Tale of X Cities» περιλαμβάνει δύο φάσεις:
εργαστήρια ανοιχτά σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και των ειδικοτήτων κι
ένα φεστιβάλ στο οποίο θα παρουσιαστούν τα έργα που θα δημιουργηθούν από τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου.

Το εργαστήριο και το φεστιβάλ υλοποιούνται τόσο διαδικτυακά, όσο και σε φυσικούς χώρους, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, λειτουργώντας ως πλατφόρμα για τη δημιουργία ενός δικτύου κοινοτήτων και φορέων της Β. Ελλάδας.

Το πρόγραμμα εστιάζει σε θέματα που σχετίζονται με την τοπική ιστορία, τις παραδόσεις και τα τρέχοντα ζητήματα και παρέχει εκπαίδευση στη χρήση των νέων μέσων τεχνολογίας, πληροφοριών και επικοινωνίας. Υλοποιείται από ομάδα ειδικών από διαφορετικούς τομείς (λογοτεχνία, δημοσιογραφία, κινηματογράφο, φωτογραφία, πολιτιστική διαχείριση) που παρέχουν θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις για την αφήγηση-μικρών και μεγάλων ιστοριών με διαφορετικά μέσα.

Το εργαστήριο πραγματοποιείται στο διαδίκτυο μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέσα από τη σχετική φόρμα που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του προγράμματος (www.commonlab.info).
Να επισημανθεί ότι το όλο project είναι δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες κι έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή όσοι από τους Σερραίους δημότες το επιθυμούν χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό (πχ.ηλικίας, επαγγέλματος, εμπειρίας).

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα διαρκέσουν έως της Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021, ενώ το εργαστήριο θα αρχίσει την Τετάρτη 3/3/2021.

Οι Ημερομηνίες διεξαγωγής του εργαστηρίου είναι από 3 Μαρτίου έως 19 Μαΐου 2021 και οι ημέρες και ώρες συναντήσεων: κάθε Τετάρτη, 18:00 19:30 (εκτός Μ.Τετάρτης). Θα δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες και υποστήριξη στους συμμετέχοντες, προκειμένου να εξοικειωθούν με την χρήση της εφαρμογής. Δεν απαιτείται χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού για τη συμμετοχή και την παραγωγή των έργων.

Τέλος να αναφέρουμε ότι το πρόγραμμα θα καταγραφεί και αξιολογηθεί από Πανεπιστήμιο της Ελβετίας, ενώ θα δοθούν Βεβαιώσεις συμμετοχής σε όλους.

Η φόρμα συμμετοχής είναι διαθέσιμη εδώ: https://www.commonlab.info/how-to-participation-form.html

https://youtu.be/U-ugD64AVGc