, ,

7 Μαρτίου, 2022

Press Room

Γιορτάστηκαν τα Κούλουμα στα χωριά του ΔΣερρών-Λευκώνας, Μονοκκλησιά, Κουμαριά, Αδελφικό, Κουβούκλιο


Τα κούλουμα γιόρτασαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι κάτοικοι των χωριών στο Δήμο Σερρών. τα καζάνια με την φασολάδα πήραν φωτιά από τα ξημερώματα ενώ λαγάνες και χαλβάς βρισκόταν σε κάθε τραπέζι. Όλοι ευχήθηκαν καλή σαρακοστή και του χρόνου να γιορτάσουν την Καθαρά Δευτέρα χωρίς περιορισμούς. Η κάμερα του Δίκτυο Τηλεόραση βρέθηκε στα χωριά Λευκώνα, Μονοκκλησιά, Κουμαριά, Αδελφικό και Κουβούκλιο.

Στο Λευκώνα Σερρών η φασολάδα ήταν ποντική και μοιράστηκε ακόμη και στους περαστικούς.

Μετά από δυο χρόνια βρέθηκαν γύρω από το ίδιο τραπέζι και οι κάτοικοι στο τοπικό διαμέρισμα της Κουμαριάς. Οι φασολάδες ετοιμάστηκαν από νωρίς το πρωί ενώ εκτός από τα παραδοσιακά εδέσματα το πρόγραμμα περιλάμβανε και ζωντανή μουσική. Οι μαγείρισσες πάντως για την σημερινή ημέρα έβαλαν τα δυνατά τους να αφήσουν τον κόσμο ικανοποιημένο.

Πρώτη χρονιά φέτος και για το Αδελφικό όπου και εκεί οι κάτοικοι φρόντισαν να γιορτάσουν τα κούλουμα. Ο πρόεδρος του χωριού παρέλαβε από την ΚΕΔΗΣ όλα τα σαρακοστιανά εδέσματα κερνώντας όλο το χωριό και ευχόμενος καλή Σαρακοστή σε όλο τον κόσμο.

Με πολύ μεράκι και αγάπη για ακόμη μια χρονιά οι γυναίκες του κουβουκλίου μαγείρεψαν την παραδοσιακή φασολάδα ώστε να ευχαριστήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Από το πρωί το καζάνι γέμισε και η μαγείρισσα έβαλε όλη την τέχνη της αποσπώντας τα θερμότερα σχόλια του κόσμου. Μιλώντας στο Δίκτυο τηλεόραση η κ. Αναστασία Τοπούζη μας αποκάλυψε και τα μυστικά της.

Η πάντα αεικίνητη πρόεδρος του Κουβουκλιου κ. Σταυρούλα Ασανακίδου φρόντισε όλα να γίνουν με τον καλύτερο τρόπο και να μην μείνει κανείς παραπονεμένος. Τα τραπέζια στρώθηκαν με την φασολάδα και όλα τα σαρακοστιανά εδέσματα, ενώ όσοι δεν κατάφεραν να έρθουν… η φασολάδα έφτασε στα σπίτια τους.

https://youtu.be/PLiWWB-9-VY