, ,

7 Φεβρουαρίου, 2022

Press Room

Γενική Συνέλευση αγροτών την Πέμπτη στις Σέρρες-«Πρότασή μας να βγούμε στους δρόμου»


Τις μηχανές τους φαίνεται να ζεσταίνουν και οι αγρότες των Σερρών για δυναμικές κινητοποιήσεις το επόμενο χρονικό διάστημα. Σήμερα, το πρωί έκαναν αρχικά μια σύσκεψη και αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση την Πέμπτη, στις 18:30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Σερρών για να πάρουν τις αποφάσεις τους.

Ο κ. Στέργιος Νικολής απηύθυνε ενωτικό κάλεσμα προς όλους τους συναδέλφους του αγρότες, στη συγκέντρωση της Πέμπτης, καθώς- όπως είπε- τα προβλήματα είναι πολλά και πρέπει να εξετάσουν τις επιλογές τους. «Το κόστος παραγωγής είναι απαγορευτικό όχι απλά για να παράξουμε, αλλά ακόμη και για να βγούμε από το σπίτι μας» ανέφερε ο κ. Νικολής.

«Αυτά που εξήγγειλε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν μας αγγίζουν, τουλάχιστον εμάς στις Σέρρες» είπε από την πλευρά του, ο αγρότης Κλωνάρης Λιόυτας, ο οποίος ανέφερε κάποια από τα αιτήματα που διεκδικούν λύσεις.

Ο κ. Γιάννης Τουρτούρας δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά πως πρόθεση είναι να γίνουν δυναμικές κινητοποιήσεις: «Πρότασή μας είναι να βγούμε στο δρόμο. Θα βγούμε όχι γιατί δεν έχουμε τι να κάνουμε. Δεν μπορεί να υπάρξει καλλιέργεια με 1,70 πετρέλαιο, μ’ αυτά τα έργα υποδομής. Δεν μπορεί ο κ. Λιβανός να σφυρίζει αδιάφορα. Τώρα ήρθε η ώρα των αποφάσεων. Περιμένουμε τον κόσμο την Πέμπτη να κατακλύσει την αίθουσα του επιμελητηρίου».

https://www.youtube.com/watch?v=3-OTij-OSfk