, , ,

1 Οκτωβρίου, 2021

Press Room

ΕΒΕΣ: Διαμαρτυρία για τα αυξημένα τιμολόγια


Την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας με τη λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης, τόσο των επιχειρήσεων όσο και των νοικοκυριών, με αφορμή την πρόσφατη αύξηση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος, ζητά ο Πρόεδρος του ΕΒΕΣ, Αθανάσιος Μαλλιαράς.

Με επιστολή που απέστειλε στους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα και Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη υποστηρίζει πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δεν θα μπορέσουν να απορροφήσουν αυτό το ενεργειακό κόστος , με αποτέλεσμα ή θα αναγκαστούν να το μετακυλήσουν στους καταναλωτές ή θα οδηγηθούν σε μειωμένο κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων και άρα σε κίνδυνο περισσότερων λουκέτων.

«Δεχτήκαμε πολλά παράπονα μελών μας που έκαναν λόγω ακόμη και διπλασιασμό των τιμολογίων. Δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν και χρειάζονται ουσιαστικές παρεμβάσεις από της Πολιτείας» δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο Πρόεδρος του ΕΒΕΣ Αθαν. Μαλλιαράς, υπογραμμίζοντας ότι οι ανάλογες αντιδράσεις υπάρχουν και άλλου πανελλαδικά και για τον λόγο αυτό η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις είτε με την μείωση του ΦΠΑ σε συγκεκριμένα προϊόντα, είτε με φοροελαφρύνσεις.