,

19 Μαρτίου, 2022

Press Room

Επιτυχημένη η παρουσία του ΕΒΕΣ Σερρών στην έκθεση τροφίμων και ποτών FOOD EXPO 2022


Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η μεγάλη έκθεση τροφίμων και ποτών FOOD EXPO 2022, που διεξήχθη στο Metropolitan Expo από τις 12 έως τις 14 Μαρτίου. Mετά από δύο χρόνια απουσίας της λόγω της πανδημίας ,οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τροφίμου και του ποτού έδωσαν δυναμικό «παρών», σε μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις.
Από αυτή τη μεγάλη διοργάνωση δεν θα μπορούσε να λείπει το Επιμελητήριο Σερρών που συμμετείχε με ένα καλαίσθητο και άρτια οργανωμένο περίπτερο. Στόχος ήταν να δοθεί το στίγμα του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα παραγωγής στις Σέρρες , ο οποίος επετεύχθη απόλυτα καθώς τα μοναδικά προϊόντα της εύφορης Σερραϊκής γης «ταξίδεψαν» σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
Ζυμαρικά, όσπρια, ξηροί καρποί ,ελιές, μέλι , μαρμελάδα, γλυκά, αρτοποιήματα, σπιρουλίνα αλλά και άφθονα σερραϊκά κρασιά , ρετσίνες, ούζα και οινόμελα δημιούργησαν μια πανδαισία γεύσεων και έδωσαν έντονα «άρωμα» Σερρών στον επισκέπτη της έκθεσης , ο οποίος έγινε κοινωνός του «παράγουμε, πίνουμε και γευόμαστε» στις Σέρρες.
Την ικανοποίησή του για την παρουσία του Επιμελητηρίου Σερρών στην έκθεση εξέφρασε ο Πρόεδρος Αθανάσιος Μαλλιαράς, ο οποίος τόνισε πως τα μοναδικά αγαθά των Σερρών αναδείχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, καθώς χιλιάδες Έλληνες και ξένοι επισκέπτες διαπίστωσαν την ποιότητα και την δυναμική των Σερραϊκών προϊόντων και επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται η επιδιωκόμενη εξωστρέφεια. Μάλιστα ο Αθανάσιος Μαλλιαράς επισήμανε πως φέτος για πρώτη φορά το Επιμελητήριο επιδότησε το 50% του κόστους συμμετοχής των σερραϊκών επιχειρήσεων , γεγονός που καταδεικνύει την μεγάλη σημασία που δίνει στη συγκεκριμένη έκθεση .
Ως μια μοναδική ευκαιρία για τη σύναψη σημαντικών συμφωνιών χαρακτήρισε την εν λόγω έκθεση ο Α’ Αντιπρόεδρος Δημήτρης Γιαννάκης , ο οποίος επισήμανε την επιτυχημένη σερραϊκή παρουσία.
Την δυναμική συμμετοχή των Σερρών στην έκθεση και τα οφέλη που θα προκύψουν από αυτή, επισήμανε και ο Β’ Αντιπρόεδρος Βασίλης Καλαϊτζίδης ο οποίος είχε αναλάβει το οργανωτικό κομμάτι και φυσικά συμμετείχε και ως επιχειρηματίας.
Ο Αθανάσιος Μαλλιαράς ευχαρίστησε θερμά τις επιχειρήσεις Agrotopos, Βασάκη, Εύα- Μαρί , Αλάτι Αιγαίο, Αγρόκτημα Κερκίνης, Σερραία, Spirulina Maxima IKE, Γατίδης ΑΒΕΕ και Agrimon που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Επιμελητηρίου και συμμετείχαν στο περίπτερό του, ενώ όλοι οι εκπρόσωποι των συγκεκριμένων επιχειρήσεων επισήμαναν την ευκαιρία που είχαν για πολλές b2b συναντήσεις και κλείσιμο συνεργασιών και συμφωνιών. Μάλιστα λίγο πριν την ολοκλήρωση της έκθεσης ο Πρόεδρος μαζί με τον Α’ Αντιπρόεδρο Δημήτρη Γιαννάκη και τον Β’ Αντιπρόεδρο Βασίλη Καλαϊτζίδη απένειμαν αναμνηστικά σε όλους τους συμμετέχοντες.
Από το Επιμελητήριο Σερρών στην έκθεση συμμετείχαν ο Πρόεδρος Αθανάσιος Μαλλιαράς, ο Α’ Αντιπρόεδρος Δημήτρης Γιαννάκης, ο Β’ Αντιπρόεδρος Βασίλης Καλαϊτζίδης καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. Γιώργος Γούνας, Γιάννης Παπουτσής, Φιλίτσα Γκόβρανου και Διαλεχτή Παυλάκη.