, , ,

10 Σεπτεμβρίου, 2021

Press Room

Επίσκεψη κλιμακίου της Ν.Δ. στον Κρουσοβίτη για την εξέλιξη των αντιπλημμυρικών έργων


Στο Σιδηρόκαστρο βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου κλιμάκιο της Ν.Δ. αποτελούμενο από τον Βουλευτή Πέλλας κ.Διονύσιο Σταμενίτη και το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ν.Δ. κα.Μαρία Σαρηγιαννίδου. Μαζί με τον Δήμαρχο Σιντικής κ.Φώτη Δομουχτσίδη, αλλά και τον Βουλευτή της Ν.Δ. κ.Θεόφιλο Λεονταρίδη, εκπροσώπους των υπολοίπων βουλευτών του Ν.Σερρών της Ν.Δ., τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ.Παναγιώτη Σπυρόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Δ.Σιντικής κ.Ευστάθιο Ζαπρίδη, τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Σερρών κ.Θεόδωρο Καμπούρη και κομματικά στελέχη, επισκέφτηκαν τον χείμαρρο Κρουσοβίτη, που βρίσκεται στο κέντρο του Σιδηροκάστρου, καθώς κατά μήκος του χειμάρρου βρίσκονται σε εξέλιξη αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο.

 

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Σιντικής κ.Φώτης Δομουχτσίδης αναφέρθηκε στο έργο που πραγματοποιείται στον Δήμο Σιντικής, στην άψογη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Δήμου Σιντικής και Αντιπεριφέρειας Σερρών, αλλά στο γεγονός ότι θα πρέπει να γίνουν έργα και στο υπόλοιπο τμήμα του χειμάρρου, που είναι αρμοδιότητας του Δασαρχείου, προσθέτοντας: «Όλες αυτές οι κλιματικές αλλαγές είναι αποτέλεσμα του φαινόμενου του θερμοκηπίου. Ο Δήμος Σιντικής είναι 100% ένας πράσινος δήμος! Όση ενέργεια καταναλώνεται εδώ, προέρχεται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως επίσης από τον Δήμο Σιντικής τροφοδοτείται σχεδόν όλος ο Νομός Σερρών, ενώ τμήμα της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται εδώ, εξάγεται και προς Θεσσαλονίκη».

 

Ο Βουλευτής Πέλλας κ.Διονύσιος Σταμενίτης σημείωσε: «Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει σχεδιασμό για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της κλιματικής κρίσης. Σήμερα, σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Σερρών, τον Δήμο Σιντικής, αλλά και το Υπουργείο Υποδομών, το οποίο χρηματοδοτεί αυτή τη παρέμβαση, αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα που τόσα χρόνια ταλαιπωρούσε τους κατοίκους της περιοχής».

 

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ.Παναγιώτης Σπυρόπουλος, μεταξύ, άλλων, δήλωσε: «Τα έργα έχουν προχωρήσει αρκετά από την προηγούμενη φορά που

επισκεφτήκαμε το σημείο. Πράγματι, υπάρχει πρόθεση και από την κεντρική πολιτική σκηνή πλέον, να διευθετηθεί το πρόβλημα με τις αρμοδιότητες. Θα πρέπει οι αρμοδιότητες να δίνονται σε έναν φορέα, ώστε να αποδίδονται ευθύνες και να υπάρχει το βάρος της υλοποίησης των έργων».