,

1 Ιουλίου, 2020

Press Room

Επιχορήγηση 10.000 ευρώ στο ΔΗΠΕΘΕ από το Υπουργείο Πολιτισμού (Βίντεο)


10.000 ευρώ ως επιπλέον χρηματοδότηση από το υπουργείο πολιτισμού κατάφερε να εξασφαλίσει το ΔΗΠΕΘΕ των Σερρών, προκειμένου να πραγματοποιήσει στο επόμενο διάστημα δράσεις σε αρχαιολογικούς χώρους της Κεντρικής Μακεδονίας, αναδεικνύοντας κάποια απ’ τα σπουδαία μνημεία της Περιφέρειάς μας.

Οι Σέρρες πρωταγωνιστούν στην Πολιτιστική ζωή της Κεντρικής Μακεδονίας αυτό το καλοκαίρι, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια, και ενώνοντας τις δυνάμεις τους, ώστε να μη μείνει καμιά περιοχή της Περιφέρειάς μας χωρίς πολιτισμό.

Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία που προτάθηκαν στο Υπουργείο Πολιτισμού, είναι το Αρχαίο Γυμνάσιο Αμφίπολης, το Ιερό του Άμμωνος Διός στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, το Ζιντζιρλί Τζαμί και ο Πύργος του Ορέστη στην πόλη των Σερρών. Οι δράσεις αυτές, θα συμπεριληφθούν στο καλοκαιρινό καλλιτεχνικό πρόγραμμα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, «Εκτός των Τειχών», το οποίο ήδη περιλαμβάνει την οργάνωση δυο περιοδειών, τόσο μέσα στο Νομό Σερρών όσο και στα ανοιχτά θέατρα και φεστιβάλ της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι πρόβες αποφασίστηκε να γίνουν στην Αθήνα προκειμένου τα έξοδα να είναι λιγότερα.

https://youtu.be/e6YTQFOjpUs