Ενθουσιασμένη η Φωτεινή Αραμπατζή από τα Μεσοτοπίτικα προϊόντα


«Σημείο αναφοράς για όλο το νησί» χαρακτήρισε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γυναικών Μεσοτόπου, στον οποίο παρασκευάζονται τοπικά παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού και ταψιού, μαρμελάδες, λικέρ, χειροποίητα ζυμαρικά, κουλουράκια, όλα φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι, χωρίς προσθήκη συντηρητικών.

«Ένας χώρος, που οι 37 γυναίκες του Συνεταιρισμού παρασκευάζουν, συσκευάζουν, εκθέτουν και πωλούν τα φημισμένα προϊόντα τους. Με αγάπη για την παράδοση ο Συνεταιρισμός συνεχίζει να αναπτύσσεται με ιδιαίτερη δυναμική αξιοποιώντας χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως ο Αναπτυξιακός Νόμος και πορεύεται με προοπτική, στη δυναμική που αναπτύσσει το ελληνικό τρόφιμο» αναφέρει σε δήλωσή της.

Η υφυπουργός επισκέφτηκε και την μονάδα όπου τυροκομείται γάλα του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεσοτόπου, παράγοντας φέτα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, συνδυάζοντας, όπως επισημαίνει τρία πλεονεκτήματα του Αγροτοδιατροφικού Τομέα α) τη συλλογικότητα, καθώς τυροκομεί γάλα του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεσοτόπου β) την εκπαίδευση και διάχυση της γνώσης στην πράξη καθώς φιλοξενεί τα εργαστήρια των νέων τυροκόμων και γ) την εξωστρέφεια καθώς τα «προϊόντα» της ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο.

Παγωτό Μεσοτόπου

«Μοναδικό, πεντανόστιμο, από 100% ντόπιο γάλα» χαρακτήρισε η κα Αραμπατζή το παγωτό του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεσοτόπου. «Ο Συνεταιρισμός που κάνει την καθετοποίηση, την δραστηριοποίηση σε νέα αντικείμενα, τη νεωτερικότητα, καθημερινή επιχειρηματική πράξη! Τους ευχαριστώ για την ψυχραιμία τους να με ξεναγήσουν στη νέα τους δραστηριότητα παρά το θλιβερό γεγονός της πυρκαγιάς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

https://www.emprosnet.gr/