, , ,

29 Μαρτίου, 2022

Press Room

Έφυγε από τη ζωή ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Σιαμάγκας


Σοκ προκαλεί η είδηση του θανάτου του αντιδημάρχου Παιδείας του Δήμου Σερρών Δημήτρη Σιαμάγκα.

Ο αδόκητος χαμός του προκαλεί θλίψη σε όλη την κοινωνία των Σερρών καθώς πρόκειται για έναν αξιόλογο άνθρωπο με μεγάλη προσφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση και στον χώρο της παιδείας που υπηρετούσε ως εκπαιδευτικός πολλά χρόνια τώρα.

Ο Δημήτρης Σιαμάγκας έφυγε από την ζωή σε ηλικία 57 ετών, προδομένος από την καρδιά του.

Ο Δημήτρης Σιαμάγκας γεννήθηκε το 1965 από γονείς αγρότες σε μια πολύτεκνη οικογένεια. Ήταν παντρεμένος με την δασκάλα Τσιγκρά- Ζήκα Αναστασία κι έχουν δύο παιδιά, την Κατερίνα και τον Χρήστο, και δύο εγγόνια.

Σπούδασε Παιδαγωγικά, Οικονομικά και Θεολογία στο ΑΠΘ. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στη Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων και μιλά πολύ καλά την Αγγλική γλώσσα. Υπηρέτησε το συνδικαλιστικό κίνημα από όλες τις θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Εμμ.Παπάς», καθώς επίσης και το γονεϊκό κίνημα μέσα από τα Διοικητικά Συμβούλια του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού Σχολείου και του 5ου Λυκείου Σερρών. Ως αιρετό μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου των εκπαιδευτικών υπερασπίστηκε την αξιοκρατία, τη διαφάνεια και τη νομιμότητα για το σύνολο των συναδέλφων του επί δύο συνεχόμενες θητείες.

Για επτά έτη (1998-2004) υπήρξε ο διοργανωτής των μαθητικών εκδηλώσεων «ΜΑΘΗΤΟΚΟΣΜΟΣ», ενώ συμμετείχε στη συγγραφική ομάδα, που έγραψε το Βιβλίο Τοπικής Ιστορίας για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, έχοντας την επιμέλεια των ενοτήτων που αναφέρονται στην εγκατάσταση των Ελλήνων του Πόντου και της Μικρασίας στις Σέρρες, την καθημερινή ζωή στις Σέρρες του Μεσοπολέμου και τη δημιουργία της λίμνης Κερκίνης.

Υπηρέτησε ως Διευθυντής στο Δημοτικό Σχολείο Λευκώνα την περίοδο 2007-2011, ενώ από το 2012 είναι Διευθυντής στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών. Με την ιδιότητα αυτή συμμετείχε ως μέλος κι αργότερα ως Αντιπρόεδρος στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από όπου παραιτήθηκε το Σεπτέμβριο του 2015 καταγγέλλοντας τη διαδικασία απευθείας αναθέσεων.

Με την ιδιότητα του εκπαιδευτή ενηλίκων εργάστηκε σε επιμορφωτικά προγράμματα εκπαιδευτικών, δημοσίων υπαλλήλων και κοινωνικών ομάδων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά (άνεργοι, κρατούμενοι, κτλ) και σήμερα είναι μεταπτυχιακός φοιτητής του προγράμματος «Εκπαίδευση Ενηλίκων» του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και εργασίες σε πανελλήνια συνέδρια, ενώ αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο για θέματα με αυτοδιοικητικό και γενικότερα πολιτικό ενδιαφέρον.